De avond is ongemak

Marieke Lucas Rijneveld

‘De avond is ongemak’ van Marieke Lucas Rijneveld is het schrijnende verhaal van een gereformeerd boerengezin dat wordt getroffen door de dood van een kind. Door de ogen van Jas, die zich ophoudt in het niemandsland tussen kindertijd en volwassenheid, zien we hoe de familieleden elk op hun eigen manier omgaan met het verlies. Vader en moeder zijn volledig verlamd door verdriet en zien niet hoe Jas en haar zusje Hanna en haar broer Obbe ondertussen langzaam ontsporen. Het is een verbluffend romandebuut dat is doortrokken van seksualiteit, geloof en de smerigheid van het bestaan. Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste nieuwe talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde ze met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’-prijs voor het beste poëziedebuut.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025444112
Pagina's
272
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 135 mm x 23 mm
Gepubliceerd
februari 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

‘Literair talent’- Vivian de Gier, AD Haagsche Courant

‘Geestig, somber, een wervelend debuut dat je de adem beneemt’ – Trouw Letter & Geest 

‘Een overdonderende roman’ – Trouw Letter & Geest 

‘Hij (het einde) trof me als een linkse directe in mijn borst. Daar dreunt hij nog altijd na.’ Yolanda Entius, Trouw Letter & Geest