Wissel

Sabine van den Berg

roman

Ada, een opgroeiend tienermeisje, heeft een vader die tegelijk met haar verandert in een vrouw. In de schaduw van de aandacht die haar transseksuele vader voor zichzelf opeist, observeert Ada de situatie genadeloos. Nadat de vader is verhuisd, dreigt het gezin uit elkaar te vallen. Ada probeert haar jongere broertje Otto houvast te bieden door te vertellen over een trein, een verhaal waarmee ze Otto duidelijk wil maken dat hij niet moet hopen op een hereniging. 

Vanuit het perspectief van een kind laat Sabine van den Berg zien hoe ingrijpend een geslachtsverandering van een van de ouders kan zijn. Wissel is een sterke, psychologische roman, waarin met ijzingwekkende precisie de ontwrichting van een gezin wordt blootgelegd. 

€ 21,95 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045701691
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 139 mm x 25 mm
Gepubliceerd
december 2012
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Genre
Literaire roman, novelle


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Gerelateerde boeken

Dit boek in de pers

Voor mij was Wissel extra interessant omdat ik jarenlang psycholoog was voor transseksuelen. Ik ken het verhaal dus heel erg goed, maar vanaf de andere kant, die van de veranderende persoon. Ik heb nooit beseft hoe intens verschrikkelijk het voor een kind is. De hoofdstukken over Ada op karate vond ik het mooist, daarin laat ze op een indirecte manier zien hoe zij zich voelt. Dat vond ik knap. Sabine van den Berg is een goede schrijfster. - Yvonne Kroonenberg