Jos Palm te gast in Winterswijk

Donderdag 16 november vertelt Jos Palm in het doopsgezind kerkje in Winterswijk over zijn nieuwste boek ‘De gewone man, een kleine mensheidgeschiedenis’.

In de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Jos Palm beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin en ook hoe de gewone man uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Hij laat zien waar het onbehagen in onze tijd vandaan komt.

De in de Achterhoek geboren Jos Palm, is historicus en journalist. Hij is presentator van OVT, het historische radioprogramma van de VPRO en schrijft voor Trouw, NRC Handelsblad en Historisch Nieuwsblad. Eerdere boeken van hem zijn:  ‘Oerend Hard’ over Bennie Jolink van Normaal en ‘Moederkerk’ over de onttakeling van de katholieke zuil. Met dit laatste boek werd hij genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs.

Donderdag 16 november.

Doopsgezind kerkje

Entree € 10.00 incl. koffie/thee

Kaarten via info@boekhandelkramer.nl  of 0543-512173

www.boekhandelkramer.nl

Meer nieuws

 • Avond met muziek, poëzie en theater ter ere van Armando

  18 juli 2018

  Met een reeks voordrachten en optredens staat de Sint Franciscus Xaveriuskerk vrijdag 20 juli stil bij het recente overlijden van Armando. Op een scherm worden schilderijen en beelden geprojecteerd va...

  Lees het hele bericht
 • Nelleke Noordervliet te gast bij Bibliotheek Uden

  11 juli 2018

  Op woensdagavond 10 oktober is Nelleke Noordervliet te gast in de bibliotheek van Uden. Zij zal spreken over opstand, het thema van de Maand van de Geschiedenis die ook in oktober plaats zal vinden. M...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda