Jos Palm te gast in Winterswijk

Donderdag 16 november vertelt Jos Palm in het doopsgezind kerkje in Winterswijk over zijn nieuwste boek ‘De gewone man, een kleine mensheidgeschiedenis’.

In de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Jos Palm beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin en ook hoe de gewone man uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Hij laat zien waar het onbehagen in onze tijd vandaan komt.

De in de Achterhoek geboren Jos Palm, is historicus en journalist. Hij is presentator van OVT, het historische radioprogramma van de VPRO en schrijft voor Trouw, NRC Handelsblad en Historisch Nieuwsblad. Eerdere boeken van hem zijn:  ‘Oerend Hard’ over Bennie Jolink van Normaal en ‘Moederkerk’ over de onttakeling van de katholieke zuil. Met dit laatste boek werd hij genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs.

Donderdag 16 november.

Doopsgezind kerkje

Entree € 10.00 incl. koffie/thee

Kaarten via info@boekhandelkramer.nl  of 0543-512173

www.boekhandelkramer.nl

Meer nieuws

 • Concertlezing Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Middelburg

  24 april 2018

  In aansluiting op de Dodenherdenking en in samenwerking met boekhandel De Drukkery brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op vrijdag 4 mei hun indrukwekkende te...

  Lees het hele bericht
 • Bijeenkomst in Café Scheltema ter presentatie van ‘De legende van de heilige drinker’

  19 april 2018

  Op zondag 27 mei heft het Joseph Roth Genootschap samen met Atlas Contact het glas op de nieuwe uitgave van Roths De legende van de heilige drinker. Deze informele bijeenkomst vindt plaats in Café S...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda