Jos Palm te gast in Winterswijk

Donderdag 16 november vertelt Jos Palm in het doopsgezind kerkje in Winterswijk over zijn nieuwste boek ‘De gewone man, een kleine mensheidgeschiedenis’.

In de geschiedenisboeken kom je hem meestal niet tegen: de gewone man. Toch was hij er altijd al. Jos Palm beschrijft zijn leven door de hele geschiedenis. Vanaf de Oudheid tot het heden, vanaf het moment dat hij rechtop kan lopen totdat hij thuis op de bank mag zitten. We zien hem als slaaf, horige, arbeider en kleine sappelaar. We ervaren hoe hij zich liet misleiden door Napoleon, Hitler en Stalin en ook hoe de gewone man uiteindelijk het meest gaat verwachten van de democratie. Op basis van historische bronnen en egodocumenten vertelt Jos Palm het verhaal van de gewone mensen, hun problemen, verlangens en onvrede. Hij laat zien waar het onbehagen in onze tijd vandaan komt.

De in de Achterhoek geboren Jos Palm, is historicus en journalist. Hij is presentator van OVT, het historische radioprogramma van de VPRO en schrijft voor Trouw, NRC Handelsblad en Historisch Nieuwsblad. Eerdere boeken van hem zijn:  ‘Oerend Hard’ over Bennie Jolink van Normaal en ‘Moederkerk’ over de onttakeling van de katholieke zuil. Met dit laatste boek werd hij genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs.

Donderdag 16 november.

Doopsgezind kerkje

Entree € 10.00 incl. koffie/thee

Kaarten via info@boekhandelkramer.nl  of 0543-512173

www.boekhandelkramer.nl

Meer nieuws

 • Carolijn Visser signeert in Goes

  23 oktober 2018

  Op 17 november 2018 is Carolijn Visser aanwezig in Boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Locatie: Lange Vorststraat 2, 4461 JP Goes

  Lees het hele bericht
 • Interview met Carolijn Visser in Heesch

  23 oktober 2018

  Op 13 november 2018 wordt Carolijn Visser geïnterviewd in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken te Heesch Aanvang: 20:00 uur Locatie: bibliotheek Heesch, De Misse 2, 5384 BZ, Heesch

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda