Atlas Contact Facebook Twitter

Ivanov van Hanna Bervoets op shortlist Boekhandelsprijs 2017

Hanna Bervoets - Ivanov WT .indd

Ivanov van Hanna Bervoets is genomineerd voor de shortlist van de Boekhandelsprijs 2017. Eerder deze week werd Ivanov genomineerd voor de longlist van de Libris Literatuurprijs. Recent won Hanna Bervoets ook de BNG Bank Literatuurprijs en de Frans Kellendonkprijs.

De Boekhandelsprijs is de prijs van alle boekverkopers van Nederland. Medewerkers van meer dan 220 boekhandels stemden dit jaar mee. Deze vakprijs is een bekroning door de mensen die dagelijks beroepsmatig met boekverkoop bezig zijn. Een prijs voor het mooiste boek van het afgelopen jaar, maar dat in hun ogen een groter publiek verdient.

“Schrijven zoals schrijven wat mij betreft is bedoeld: een fascinerend verhaal vertellen, intelligent schrijven zonder dat te willen uitdragen en dan ook nog eens aan het denken zetten aan de hand van een subtiele spiegel. Hanna Bervoets kan dat en doet dat met Ivanov.”  – Stefanie Schulten (Boekhandel Het Leesteken, Purmerend)

Uit alle stemmen is een top 3 te voorschijn gekomen. Naast Hanna Bervoets met Ivanov zijn Jan van Mersbergen (De ruiter) en Lize Spit (Het smelt) genomineerd. De winnaar zal donderdag 9 maart worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke presentatie in de bibliotheek van Hotel New York te Rotterdam. De prijs zal worden uitgereikt door Alex Boogers, winnaar van de Boekhandelsprjjs 2016 met Alleen met de goden. De winnaar krijgt onder meer een landelijke advertentiecampagne voor het winnende boek, waarvan tijdens de Boekenweek een limited edition zal verschijnen.


 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.