Debuut van Jente Posthuma lovend ontvangen

Er is bijna niks zo leuk als een debutant die doorbreekt met zijn of haar boek. En dat is precies wat er nu met Jente Posthuma en haar prachtige Mensen zonder uitstraling aan de hand is. Overal juichende reacties. Een greep uit de recensies:

‘Een argeloos leven, fraai geformuleerd.’ – **** de Volkskrant

Mensen zonder uitstraling, de debuutroman van Jente Posthuma, heeft zo’n onmiskenbare, volstrekt persoonlijke vertelstem. En toon die het midden houdt tussen die van Arnon Grunberg in Blauwe maandagen en de reportages van Joris van Casteren. Posthuma is laconieker, minder agressief dan Grunberg, maar gevoeliger dan Van Casteren. Ze is net zo droogkomisch en scherp als beide schrijvers, met dezelfde bereidheid zich in vreemde situaties in te leven.’ – **** Parool

‘Dit moet je echt lezen, héél bijzonder. In een fraaie , zorgvuldige stijl met hier en daar een vleug absurdisme en tal van originele observaties, houdt ze haar lezers knap vast.’ – Trouw

‘Debutante Jente Posthuma heeft een fascinerende stijl: ze vergroot bizarre details van het menselijke gedrag uit, haar personages zijn stuurloos.’ Ze geeft drie sterren, maar dat hadden er evengoed vier kunnen zijn.’ – Elsevier

‘Intrigerend portret van een gemankeerde familie.’ – LINDA

Een boek als een zoetzuur snoepje.’ – Knack

‘Posthuma schrijft in een goed gelukte tragikomische stijl.’ – VOGUE

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda