Debuut van Jente Posthuma lovend ontvangen

Er is bijna niks zo leuk als een debutant die doorbreekt met zijn of haar boek. En dat is precies wat er nu met Jente Posthuma en haar prachtige Mensen zonder uitstraling aan de hand is. Overal juichende reacties. Een greep uit de recensies:

‘Een argeloos leven, fraai geformuleerd.’ – **** de Volkskrant

Mensen zonder uitstraling, de debuutroman van Jente Posthuma, heeft zo’n onmiskenbare, volstrekt persoonlijke vertelstem. En toon die het midden houdt tussen die van Arnon Grunberg in Blauwe maandagen en de reportages van Joris van Casteren. Posthuma is laconieker, minder agressief dan Grunberg, maar gevoeliger dan Van Casteren. Ze is net zo droogkomisch en scherp als beide schrijvers, met dezelfde bereidheid zich in vreemde situaties in te leven.’ – **** Parool

‘Dit moet je echt lezen, héél bijzonder. In een fraaie , zorgvuldige stijl met hier en daar een vleug absurdisme en tal van originele observaties, houdt ze haar lezers knap vast.’ – Trouw

‘Debutante Jente Posthuma heeft een fascinerende stijl: ze vergroot bizarre details van het menselijke gedrag uit, haar personages zijn stuurloos.’ Ze geeft drie sterren, maar dat hadden er evengoed vier kunnen zijn.’ – Elsevier

‘Intrigerend portret van een gemankeerde familie.’ – LINDA

Een boek als een zoetzuur snoepje.’ – Knack

‘Posthuma schrijft in een goed gelukte tragikomische stijl.’ – VOGUE

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda