Geert Mak en Johan Huizinga in de top 10 van Het Beste Geschiedenisboek aller tijden

Geert Mak staat met maar liefst twee titels op de shortlist van Het Beste Geschiedenisboek aller tijden: Hoe God verdween uit Jorwerd en De eeuw van mijn vader. Ook Johan Huizinga´s Herfsttij der Middeleeuwen is opgenomen op de shortlist. Nadat een groot aantal stemmers hun eigen top 10 heeft samengesteld uit een longlist van 250 titels, kan nu het beste geschiedenisboek worden gekozen uit de 10 boeken met de meeste stemmen. Gedurende de hele maand september kunnen stemmers hun favoriete boek kiezen uit de Top 10. De verkiezing blijft nog even spannend – tijdens het Geschiedenis Festival op zaterdag 8 oktober wordt het winnende boek bekend gemaakt. Er kan gestemd worden via www.beste-geschiedenisboeken.nl.

De longlist van 250 geschiedenistitels is samengesteld door de redactie van Historisch Nieuwsblad, organisator van de verkiezing, in samenwerking met bekende historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer.

 De tien beste titels zijn:

De Boerenoorlog van Martin Bossenbroek

Herfsttij der Middeleeuwen van Johan Huizinga

Het pauperparadijs. Een familiegeschiedenis van Suzanna Jansen

1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek

De eeuw van mijn vader van Geert Mak

Hoe God verdween uit Jorwerd van Geert Mak

De stamhouder. Een familiekroniek van Alexander Münninghoff

Congo. Een geschiedenis van David van Reybrouck

De waanzinnige veertiende eeuw van Barbara Tuchman

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

 

Meer nieuws

 • Concertlezing Chopin rond de Evenaar in Diepenheim

  17 oktober 2017

  Op uitnodiging van Cultureel Comité Herberg de Pol brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zaterdag 11 november hun programma Chopin rond de Evenaar in Herberg de Pol in Diepenheim –...

  Lees het hele bericht
 • Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser op shortlist Zeeuwse Boekenprijs

  13 oktober 2017

  Jan Vantoortelboom en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de shortlist van de Zeeuwse Boekenprijs 2017. Vantoortelboom is genomineerd met zijn in mei verschenen roman De drager, Carolijn Visse...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda