Geert Mak en Johan Huizinga in de top 10 van Het Beste Geschiedenisboek aller tijden

Geert Mak staat met maar liefst twee titels op de shortlist van Het Beste Geschiedenisboek aller tijden: Hoe God verdween uit Jorwerd en De eeuw van mijn vader. Ook Johan Huizinga´s Herfsttij der Middeleeuwen is opgenomen op de shortlist. Nadat een groot aantal stemmers hun eigen top 10 heeft samengesteld uit een longlist van 250 titels, kan nu het beste geschiedenisboek worden gekozen uit de 10 boeken met de meeste stemmen. Gedurende de hele maand september kunnen stemmers hun favoriete boek kiezen uit de Top 10. De verkiezing blijft nog even spannend – tijdens het Geschiedenis Festival op zaterdag 8 oktober wordt het winnende boek bekend gemaakt. Er kan gestemd worden via www.beste-geschiedenisboeken.nl.

De longlist van 250 geschiedenistitels is samengesteld door de redactie van Historisch Nieuwsblad, organisator van de verkiezing, in samenwerking met bekende historici als Hans Blom, Herman Pleij, Marita Mathijsen en Fik Meijer.

 De tien beste titels zijn:

De Boerenoorlog van Martin Bossenbroek

Herfsttij der Middeleeuwen van Johan Huizinga

Het pauperparadijs. Een familiegeschiedenis van Suzanna Jansen

1001 vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van Els Kloek

De eeuw van mijn vader van Geert Mak

Hoe God verdween uit Jorwerd van Geert Mak

De stamhouder. Een familiekroniek van Alexander Münninghoff

Congo. Een geschiedenis van David van Reybrouck

De waanzinnige veertiende eeuw van Barbara Tuchman

Sonny Boy van Annejet van der Zijl

 

Meer nieuws

 • De Jan Hanlo Essayprijsjury over ‘De nimf en de bunny’

  23 mei 2017

  Merlijn Schoonenboom was met zijn boek De nimf en de bunny één van de vijf genomineerden voor de Jan Hanlo Essayprijs, die 17 mei werd uitgereikt. Lees hieronder het juryrapport. Xandra Schutte,...

  Lees het hele bericht
 • Goede start voor In het buitengebied van Adriaan van Dis

  22 mei 2017

  Het nieuwe boek van Adriaan van Dis In het buitengebied verscheen op 16 mei en heeft al veel aandacht gekregen. Adriaan is te gast geweest bij De Wereld Draait Door, VPRO Boeken en De Nieuwsshow o...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda