De mooiste boeken over de natuur

Zaterdag 10 maart 2018 gaat de 83ste Boekenweek van start en het thema dit jaar is ‘Natuur’. Een uitgelezen kans om een aantal van onze natuurboeken in het zonnetje te zetten. Zo beschrijft Noah Strycker (auteur van o.a. Dat gevederde ding) in zijn nieuwe boek Grenzeloos vogels kijken zijn waanzinnige reis van 365 dagen waarin hij de wereld over trekt om in één jaar 6042 vogelsoorten te zien.

Ineke Noordhoff heeft het dichter bij huis gezocht in haar nieuwste boek Schaduwkust. Door de ogen van vier generaties Sijpkens laat zij zien hoe de boeren de Waddenzee verdrijven en het kustlandschap naar hun hand zetten. Een indrukwekkend verhaal over het Noord-Gronings landschap.

Ook Koos Dijksterhuis laat je kennis maken met de natuur in zijn nieuwe boek Handboek voor natuurwandelingen. Hij neemt je mee langs de meest uiteenlopende landschappen: duinen, stranden, heiden, bossen, akkers, heuvels, rivieren, meren en moerassen. Elk landschap heeft zijn eigen planten, bloemen, insecten en zoogdieren. Het is het ideale natuurboek voor iedereen die graag meer wil waarnemen tijdens het wandelen, maar niet goed weet waar te beginnen.

In maart wordt de vogelreeks van Atlas Contact uitgebreid met maar liefst twee nieuwe vogelboeken: De kievit van Sake Roodbergen, over een iconische Nederlandse vogel die vanwege de achteruitgang van de natuur in Nederland bescherming nodig heeft en De zilvermeeuw, waarin Kees Camphuysen korte metten maakt met alle vooroordelen over deze opportunistische, maar traditionele vogel.

Meer nieuws

 • Boekenweekthema Natuur: lezingen door Koos Dijksterhuis

  21 februari 2018

  Deze maand verscheen Handboek voor natuurwandelingen van Koos Dijksterhuis. Wandelend door twaalf verschillende soorten landschappen beschrijft  de auteur waar hij loopt, wat hij ziet en waarom hij d...

  Lees het hele bericht
 • Boekpresentatie ‘Uber voor alles’ in Pakhuis de Zwijger

  21 februari 2018

  Het boek Uber voor alles van Rens Lieman wordt op donderdagavond 1 maart feestelijk gepresenteerd in Pakhuis de Zwijger. Het boek is sinds kort overal verkrijgbaar en staat volop in de belangstelling....

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda