Bob Holmes in Nederland ter gelegenheid van PINC Conference
Wetenschapsjournalist Bob Holmes komt naar Nederland op uitnodiging van de PINC (People, Ideas, Nature, Creativity) Conference in Zeist. Op 15 mei 2018 zal Holmes tijdens dit evenement een lezing geven over onder meer aspecten van zijn boek De sensatie van smaak.
‘Als mensen over smaak praten, richten ze zich meestal op smaak en geur. Maar er is ook nog een derde belangrijk smaakgevoel, een gevoel dat vaak over het hoofd wordt gezien: de fysieke sensaties van aanraking, temperatuur en pijn ‘, aldus Bob Holmes. De wetenschapsjournalist onthult een hele wereld van smaakprofessionals die smaken deconstrueren in organische verbindingen, reacties met smaakreceptoren en andere kennis op basis van de wetenschap van smaak.
Holmes, gepromoveerd in Ecologie en Evolutionaire Biologie, heeft meer dan 800 artikelen gepubliceerd over evolutie, ecologie, milieu, genetica, biomedische geneeskunde, antropologie en andere onderwerpen. Sinds 1994 is hij correspondent voor het tijdschrift New Scientist, ’s werelds grootste oplage nieuwsweek van wetenschap en technologie.
Holmes heeft gedurende verschillende jaren lesgegeven in het Science Writing-programma aan de universiteit van Californië, Santa Cruz, en doceert wetenschapsjournalistiek in het Bamfield Marine Sciences Center op Vancouver Island, Canada, zijn thuisland.
Klik hier voor meer informatie over de PINC Conference.