Atlas Contact Facebook Twitter

Het voedsellabyrint Jaap Seidell, Jutka Halberstadt

een weg uit het doolhof van eetadviezen en -trends

Verplichte kost

€ 17,99 Beschikbaar Bestel dit boek 
  • Paperback
  • 192 blz.
  • ISBN 9789045027159
  • januari 2015


Er is te veel tegenstrijdige informatie over gezond worden en blijven. Uit onderzoek naar waarom mensen ziek en/of dik worden blijkt dat chronische stress, een ongezond voedselaanbod, gebrek aan kennis en vaardigheden en armoede belangrijke oorzaken zijn van ongezond eetgedrag, maar een samenhangende visie op een oplossing ontbreekt.

Jaap Seidell en Jutka Halberstadt bieden in Het voedsellabyrint een nieuwe kijk op de manieren waarop voedsel ons en onze samenleving gezonder kan maken. Eetadvies alleen geeft onvoldoende houvast voor een gezondere levensstijl. De auteurs geven inzicht in de oorzaken van ons (eet)gedrag, maar ook praktische aanbevelingen om onze gewoontes te veranderen zodat we gezonder en duurzamer kunnen eten.

PDF Download hier een fragment van Het voedsellabyrint in PDF-bestand.

Recente boeken

 

Dit boek in de pers

“Voor een leek zijn de uitkomsten van voedingskundig onderzoek niet altijd even duidelijk en soms ronduit verwarrend. Het is van belang om niet alleen met de juiste feiten te komen, maar ook om ze te duiden. Jaap Seidell en Jutka Halberstadt doen dat in dit boek op een voortreffelijke manier.”
Prof. dr. ir. Louise O. Fresco, voorzitter raad van bestuur Wageningen UR

Je kunt dit boek beter twee keer lezen, dan twintig verschillende dieetboeken. Maar ook voor mensen die vinden dat ze heel gezond eten, biedt Het voedsellabyrint een nuttig inzicht in de rol van voedsel in onze maatschappij en de keuzes die we dagelijks (denken te) maken. - Joël Broekaert, nrc Handelsblad en Vrij Nederland

Het voedsellabyrint maakt duidelijk dat ongezond eetgedrag niet één, maar vele en totaal verschillende oorzaken heeft. Tegelijkertijd staat het boek vol simpele praktische tips waar je morgen zo mee kunt beginnen om je leven in kleine en misschien overwachte stapjes te veranderen. - Dick Veerman, Foodlog

In een tijd van voedselverwarring en dieetgoeroes is een boek als Het voedsellabyrint een verademing.-Samuel Levie, Food Cabinet en oprichter Youth Food Movement 

Verplichte kost. Wetenschap in beeld

Goed dat er nu een handzame gids is in de wereld van ons voedsel, met culinaire, biomedische en politieke smaakmakers. - Geert Magiels, cobra.be

´Het voedsellabyrint: broodnodig en verfrissend´ Caroline Soesbergen, Hebban.nl

Wat een verademing tussen alle schreeuwerige voedingsboeken die er dagelijks verschijnen. - Liesbeth Oerlemans, foodblogger

´Met zijn boek Het Voedsellabyrint schept Seidell helderheid in de enorme voedselverwarring die er lijkt te heersen over wat nu echt gezond eten is en geeft - naast een heldere kijk op voedsel en de productie ervan - praktische tips waar je als consument morgen mee kunt beginnen.´ Steven Koster op Puurland.nl

- Puurland.nl
 
 
Atlascontact.nl maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over cookies.