12 jaar slaaf

Het aangrijpende verhaal van Solomon Northup, als vrij man geboren, ontvoerd en tot slaaf gemaakt. 12 jaar werkt hij gedwongen op plantages alvorens zijn vrijheid terug te veroveren.

Solomon Northup is een vrij man, woonachtig in New York. Wanneer hij wordt ontvoerd en als slaaf wordt verkocht, gedrogeerd, geslagen, een nieuwe naam gegeven en weggevoerd van zijn vrouw en kinderen, vreest Solomon te sterven als hij zijn ware identiteit onthult. Dit is het waargebeurde verhaal van zijn twaalf jaar als slaaf: over de eindeloze wreedheid, de dagelijkse vernederingen en de constante angst, maar ook over de manier waarop hij en zijn medeslaven probeerden hun menselijkheid te bewaren en te overleven.

Ik kon niet geloven dat ik nog nooit van dit boek had gehoord. Het voelde net zo belangrijk als het dagboek van Anne Frank, maar dan honderd jaar eerder gepubliceerd. (Steve McQueen).

Solomon Northup publiceerde hij zijn memoires kort na zijn uiteindelijke ontsnapping en oogstte veel bijval met zijn verhaal. Hij spande juridische stappen aan tegen zijn ontvoerders, maar ze werden nooit vervolgd. De details van zijn leven daarna zijn onbekend, maar er wordt van uitgegaan dat hij is overleden in Glen Falls, New York, rond 1863.

Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Luisterboek

Bekijk Ebook
Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473822
  • Duur: 07u 52m 02s
  • Vertaler: Leen Van Den Broucke, Inge Kok, Arjaan van Nimwegen, Thijs van Nimwegen
  • Lezer: Yannick Jozefzoon

Solomon Northup

Solomon Northup (1808-1863) werd als vrij man geboren in Minerva in de staat New York. Hij verdiende de kost onder meer als violist, maar werd in 1841 onder valse voorwendselen meegelokt naar Washington, D.C., waar de slavernij nog niet was afgeschaft. Hij werd twaalf jaar lang tewerkgesteld onder erbarmelijke omstandigheden. In 1853 herwon hij zijn vrijheid en publiceerde hij zijn memoires.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights