Achteraf bezien

Memoires

Over het turbulente leven van de schrijfster van de Cazalets.
Elizabeth Jane Howard (1923-2014) is een van de grootste schrijvers van het naoorlogse Engeland, maar haar briljante romans werden vaak overschaduwd door haar turbulente privéleven. Haar kortstondige eerste huwelijk op de prille leeftijd van negentien jaar eindigde vlak na de Tweede Wereldoorlog. Ze werd redacteur bij een uitgeverij, waardoor ze in contact kwam met de artistieke gemeenschap die haar leven, zowel professioneel als privé, verder vorm zou geven. In 1950 debuteerde ze met Een heerlijke tijd, dat prompt bekroond werd met een belangrijke debuutprijs. In 1965, na een aantal mislukte huwelijken én succesvolle romans, werd ze de tweede vrouw van Kingsley Amis, die ze in 1980 verliet. In deze openhartige en opmerkelijke memoires vertelt Elizabeth Jane Howard het verhaal van haar veelbewogen leven. Met de meeslepende pen van een romanschrijfster onthult ze de vrienden, familie en minnaars door wie ze is gevormd – en soms door werd meegesleurd. Daarbij laat ze zien hoe nauw verweven geliefde werken als De Cazalets zijn met haar eigen ervaringen en achtergrond.
Lees meer
27,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473327
  • Pagina's: 608 pagina's
  • Vertaler: Inge Kok

Dit boek in de media

'Achteraf bezien is een memoir zoals een memoir moet zijn: soepel geschreven, interessant en nog tot nadenken stemmend ook.'

De Volkskrant

'Howard schrijft als geen ander over de denk- en gevoelswereld van kinderen.'

Trouw

'Werkelijk onthutsend. […] Dat is te danken aan het fabelachtig grote schrijftalent van de auteur.'

Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

Elizabeth Jane Howard

Elizabeth Jane Howard

Van Elizabeth Jane Howard verschenen bij Atlas Contact de vijfdelige reeks De Cazalets (Lichte jaren, Aftellen, Verwarring, Bevrijding, Veranderingen) en de romans Welbeschouwd en Een heerlijke tijd. Van haar werk in Nederlandse vertaling zijn er inmiddels meer dan 120.000 exemplaren verkocht.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights