Afhankelijkheidsverklaring

Rebekka de Wit

‘Ik zou een Declaration of Dependence willen schrijven, omdat dat veel minder bezijden de waarheid klinkt en troostender is dan de gebalde vuist, en independence me vrijwel uitsluitend doet denken aan het alleen zijn, wat er sowieso is.’ Afhankelijkheidsverklaring is een bundel vol bespiegelingen, verhalen en essays over het meest vanzelfsprekende. Op haar eigen familiefeestjes en buurtbarbecues probeert Rebekka de Wit als een antropoloog te doorgronden waarom iedereen van zijn doodsangsten uitdagingen probeert te maken, waarom afhankelijkheid als falen wordt gezien en waarom mensen die graag te boek staan als ‘no nonsense’ doorgaans veel nonsens uitkramen. Afhankelijkheidsverklaring legt bloot wat onze vanzelfsprekendheden verzwijgen en komt tot pijnlijke conclusies over hoe (on)vrij, (on)afhankelijk en (on)geëmancipeerd we eigenlijk zijn.


Op 17 april was Rebekka de Wit te gast bij Nooit meer Slapen, waar ze in De Favorieten sprak over de cultuurmomenten die het meest indruk hebben gemaakt op haar. Luister hier het fragment terug. 

€ 16,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025454074
Pagina's
112
Type
Paperback / softback
Afmeting
200 mm x 125 mm x 13 mm
Gepubliceerd
april 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

 ‘De Nederlandse literatuur is heden ten dage gezegend met behoorlijk wat authentieke, geëngageerde, jonge kunstenaars die disciplines laten samensmelten en die in hun werk thematiseren hoe kleine, anekdotische momenten jouw wereld construeren. (...) In dat rijtje veelzijdige uitblinkers hoort ook Rebekka de Wit thuis.’ – Miriam Pites, Tzum