Alles echt gebeurd

Jeroen Brouwers

In ‘Alles echt gebeurd’ van Jeroen Brouwers is daadwerkelijk alles echt gebeurd. Enig Reviaans excuus is er niet bij nodig. Alles is echt wat goed geschreven is, zodat echt gebeurd even echt ook kan zijn verzonnen. Autobiografie: zicht op zichzelf in een gebarsten spiegel, hier geflatteerd, daar geretoucheerd, hier zelfverkleinend, daar -vergrotend, geestig en vrolijk of diep serieus: ieder leven is een mythe. Jeroen Brouwers heeft steeds beweerd dat hij geen autobiografische schrijver is. Niettemin bevat zijn brede, veelzijdige oeuvre tal van passages die, waar of niet waar of allebei, gebeurtenissen uit zijn eigen leven oproepen. Deze bundel biedt een gevarieerd palet van dergelijke teksten, afkomstig uit werk van Brouwers dat niet meer courant in omloop is.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473464
Pagina's
400
Type
Paperback / softback
Afmeting
213 mm x 138 mm x 37 mm
Gepubliceerd
oktober 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘een pijnlijk intieme, ontluisterende én inzichtelijke ervaring’ [waardering vier sterren]

- De Volkskrant

‘Alles echt gebeurd is een explosie van zelfexpressie en zelfbeschouwing, zelf-analyse.’

- Trouw Letter & Geest

‘Binnen het ontzagwekkende oeuvre van Brouwers is Alles echt gebeurd een hoogtepunt; veel van de teksten die in deze verzameling zijn opgenomen behoren tot het allerbeste dat Brouwers heeft geschreven.’ [waardering vijf sterren]

- Dagblad Van Het Noorden

Het meest geniet je van "het Brouwers".

- Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

Een flonkerende bundel van vaak niet meer in omloop zijnde teksten die eens te meer de kracht van zijn schrijverschap onderstrepen en daarmee zowel voor liefhebbers als voor wie zijn werk nog niet kende een inkijk bieden in Brouwers literaire kwaliteiten. [...] Een schrijver van grote allure. Deze bundel is daar weer een bewijs van. - Noordhollands Dagblad

- Noord Hollands dagblad

Boeiend, goed leesbaar.

- De Nieuwe Koers

In Alles echt gebeurd voelt de band met de auteur nog intiemer, zijn gedachtewereld nog prominenter uiteengezet. (…) een schat waar veel mooie taal uit te putten valt.

- Nederlands Dagblad