Amerika's laatste kans

Over de toekomst van de democratie in Amerika

Amerika-correspondent Casper Thomas beschrijft de polarisatie, ongelijkheid en politieke verlamming in de VS, en wat dat betekent voor democratieën in de rest van de wereld.
De Verenigde Staten staan op een tweesprong. Polarisatie, ongelijkheid en politieke verlamming in Washington tekenen een verdeeld land dat niet langer de wereld naar zijn hand kan zetten. De komende jaren worden allesbepalend: krijgt Amerika weer grip op zichzelf of raakt het land verder op drift? Onder Joe Biden is het land bezig zichzelf opnieuw uit te vinden. Tegelijk keert het Trumpisme in nog extremere vorm terug. Casper Thomas laat zien hoe de VS die grote strijd met zichzelf voeren en wat dat betekent voor democratieën in de rest van de wereld.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045047577
  • Pagina's: 256 pagina's

Dit boek in de media

'In dit boek komen vooral de reportage-elementen die hij opdoet aan veel instellingen voor onderwijs, mooi uit de verf. Thomas is zeer genuanceerd en gaat ver uit boven het geijkte 'Kijk die Republikeinen nou eens'-stijltje.'

Nederlands Dagblad

'Het boek geeft een duidelijk inzicht in het leven van alledag van Amerikanen in stad en platteland en in hun politieke overtuigingen evenals in de gedragingen van zij die hen politiek vertegenwoordigen.'

Casper Thomas

Casper Thomas

Casper Thomas (1983) is redacteur bij De Groene Amsterdammer en een van Nederlands scherpste denkers over de Verenigde Staten. Vanuit Washington DC schreef hij ook voor Het financieele Dagblad. Zijn correspondentschap komt na vijf jaar ten einde.Thomas is de auteur van meerdere boeken, waaronder De autoritaire verleiding. (2018)

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights