Amor Mundi

Peter Venmans

hoe komen we tot een betekenisvolle relatie met de ander?

Volgens Peter Venmans lijkt de tijd rijp voor meer 'amor mundi', liefde voor de wereld, zoals filosofe Hannah Arendt het ooit noemde. Maar wat is dat dan? Hoe verhouden wij ons tot de wereld? Kunnen wij van de wereld houden zonder ons individuele geluk daarvoor op te geven? We leven in een tijd waarin ons persoonlijk geluk centraal staat. We doen er alles aan om ons goed te voelen en ons te ontplooien en worden daarin gestimuleerd door een heuse geluksindustrie. Maar al die aandacht voor het individu gaat ten koste van de aandacht voor de wereld om ons heen. Langzamerhand hebben we de grenzen van het individuele geluksdenken bereikt.
€ 19,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045030364
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 23 mm
Gepubliceerd
maart 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

In tien heldere, toegankelijke en prikkelende essays onderzoekt Venmans wat er op het spel staat wanneer je woorden gebruikt zoals “liefde”, “wereld” en “geluk”. Het resultaat: een beklijvende, fijnzinnige ontrafeling van een steeds urgenter hot topic. – Lezen Magazine

Een helder beeld van wat amor mundi is of zou moeten zijn. **** – Marc van Dijk, Trouw