Arm Brussel

Geert van Istendael

Brussel, de hoofdstad van Europa, verandert razendsnel. In Arm Brussel beschrijft Geert van Istendael hoe Brussel nu de stad is van de hyperdiversiteit. De bevolking groeide zienderogen, werkloosheid en armoede stegen schrikbarend. De auto werd de tiran van de stad. Brussel was tientallen jaren tweetalig, Brussel is een halve eeuw multicultureel. De Brusselaars proberen elke dag opnieuw op een beschaafde manier samen te leven. Meer dan ooit wil dit boek laten zien: Brusselaar, waar je ook vandaan komt, dit is jouw stad, met haar verleden, haar ontstellende gebreken, haar kleine deugden, haar schaarse boeken en haar ontelbare verhalen. In 1992 verscheen het inmiddels tot onmisbare klassieker geworden Arm Brussel voor het eerst. Deze editie is grondig bijgewerkt.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045025186
Pagina's
248
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 24 mm
Gepubliceerd
maart 2020
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Van Istendael op zijn best. [...] Op elke bladzij ontmoet de lezer een ge├źngageerde journalist en een begenadigd auteur. - Standaard der Letteren