Begin met het waarom

Simon Sinek

de gouden cirkel van ondernemen

'Begin met het waarom' helpt je om beter en authentieker leiding te geven en om je organisatie, je team en medewerkers te inspireren. Elke CEO of directeur kan je vertellen wat zijn organisatie doet. Sommige leggen ook uit hoe ze het doen, maar slechts enkele kunnen duidelijk uitleggen waaróm ze het doen. Simon Sinek beschrijft het principe van de Gouden Cirkel: eerst het Waarom, dan pas het wat en hoe. Het Waarom kan nooit geld of winst zijn, dat zijn resultaten. Het Waarom bepaalt het (voort)bestaan. Waarom ben jij gaan ondernemen? Waarom kopen klanten bij jou en niet bij anderen?

Sinek onderzocht de grote, inspirerende leiders en ontdekte dat mensen als Steve Jobs en Martin Luther King oppervlakkig gezien misschien weinig gemeen hebben, maar allemaal het Waarom als basis hebben. Ook ontdekte hij dat organisaties en leiders die de waaromvraag als uitgangspunt nemen succesvoller, invloedrijker en innovatiever zijn. Ze vormen een bron van inspiratie voor hun medewerkers en creëren grote loyaliteit. Met vele voorbeelden uit de praktijk laat Sinek zien dat het werkt.
€ 15,00 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789047004943
Pagina's
240
Type
Paperback / softback
Vertaler
Vanja Walsmit
Afmeting
211 mm x 136 mm x 24 mm
Gepubliceerd
september 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Simon Sinek heeft iets ontdekt. Gewone managers komen snel terzake: Wat gaan we doen en Hoe? Leiders staan stil bij Waarom. Want als je de zin ervan ziet, krijg je er zin in. Sinek spreekt van de gouden cirkel. Dat klinkt een beetje als de holy grail. En dat is het ook.’ – Harry Starren

Begin met het waarom is een van de meest nuttige en indrukwekkende boeken die ik de laatste jaren gelezen heb. Het is simpel en verfijnd en laat ons zien hoe leiderschap zou moeten zijn. Een echte aanrader!’ – William Ury, co-auteur van de everseller en (management)klassieker Excellent onderhandelen