Bekentenissen van een nieuwsgierig mens

Maarten Asscher

Als het geluk ergens te vinden is, dan niet zozeer in wat wij meemaken als wel in de manier waarop we ons op het leven instellen. Niet in de handeling, maar in de beschouwing. Vanuit die gedachte laat Maarten Asscher in Bekentenissen van een nieuwsgierig mens zijn nieuwsgierigheid de vrije loop, op zoek naar associaties, invallen en verhalen die het dagelijks leven mooier of juist onrustbarender, maar in elk geval interessanter kunnen maken dan het zich op het eerste gezicht voordoet.

Onbevangen schrijft Asscher over persoonlijke belevenissen en uitzonderlijke verschijnselen, alsof hij de werkelijkheid met voortdurend nieuwe ogen tegemoet treedt. Dankzij die dikwijls sprankelende benadering slaagt hij erin een soort geluk op het spoor te komen in uiteenlopende werelden als de geschiedenis, literatuur, zoölogie, waterbouwkunde, misdaad, politiek, fotografie, muziek, film en beeldende kunst. Het resultaat is een veelzijdig en intrigerend boek, dat zich laat lezen als een persoonlijke encyclopedie van de nieuwsgierigheid en tegelijk als een levenskunstige reisgids vol verhalen, ideeën en opmerkelijke excursies.

Zaterdag 19 april was Maarten Asscher te gast in het Radio 1 programma Opium van 19.00 - 20.00 uur. Hij werd geinterviewd over zijn nieuwe boek Bekentenissen van een nieuwsgierig mens.

Maandag 21 april was Asscher ook te gast in het Radio 5 programma Desmet live en op maandag 11 mei in De Avonden om 19.00 uur.

 

Klik hier voor foto's van de boekpresentatie.

€ 20,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045701554
Pagina's
272
Type
Paperback / softback
Afmeting
172 mm x 126 mm x 24 mm
Gepubliceerd
april 2008
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in