Ben jij al activist?

An Kramer

organisatieverandering in de betekeniseconomie

Activisme leeft. Vanuit de visie dat het anders kan, zetten mensen zich op allerlei manieren in voor een duurzame en sociale samenleving. De kans is groot dat jij, in ieder geval in gedachten, een van hen bent. Diep in ons hart willen we namelijk allemaal bijdragen aan een betere wereld. Maar hoe doe je dat in je dagelijks werk, waar hoopgevende idealen sneuvelen in de waan van de dag en de taaie organisatiecultuur het wint van vernieuwende initiatieven? An Kramer helpt je deze patstelling te doorbreken. Ze laat zien hoe je binnen organisaties ruimte maakt voor betekenisvolle verandering en hoe organisaties in deze tijd kunnen bijdragen aan de betekeniseconomie, waar de focus niet langer op winstmaximalisatie maar op maatschappelijke impact ligt. Dit doet ze door middel van verrassende, direct uitvoerbare opdrachten die je, samen met anderen, aan het experimenteren en denken zetten, zodat je onmiddellijk impact hebt. Ben jij al activist? Is een praktisch en visionair boek voor iedereen die de noodzaak ziet en het verlangen heeft om organisaties menselijker, mooier en duurzamer te maken.
€ 24,99 Paperback / softback Nog niet verschenen
ISBN
9789047012771
Pagina's
192
Type
Paperback / softback
Verwacht
juli 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘An nodigt je uit om je met maatschappelijke vraagstukken te bemoeien in je eigen omgeving. Ze illustreert hoe we daarbij beter ons heil niet zoeken in de perfecte organisatie of verlichte leiding, maar in het onszelf op het spel zetten met morsige initiatieven waar het de moeite waard is. Het boek biedt inspiratie voor wie meer wil bereiken.’ – Hans Vermaak, veranderdeskundige