Bent ú de burgemeester?

autobiografie van een pionier

Joyce Sylvester was senator voor de PvdA en waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en Naarden. In haar autobiografie daagt ze ons uit na te denken over onze oordelen en vooroordelen.
‘Bent ú de burgemeester?’ is de vraag die Joyce Sylvester tijdens de drukbezochte receptie in de raadszaal van het historische stadhuis van een haar aanstarende man kreeg, gevolgd door ‘Nee, dat geloof ik niet!’ Voor ze iets kon zeggen nam een bode de man bij de arm de menigte in. Al snel raakte ze in gesprek met anderen, maar na een half uur stond hij opnieuw voor haar. Met een rood hoofd maakte de man hakkelend excuses; hij had te laat gezien dat ze de ambtsketen droeg. Van een burgemeester had hij blijkbaar een ander beeld. Maar ook Joyce Sylvester moest haar beeld bijstellen: kennelijk was het niet zo vanzelfsprekend dat ze dit ambt uitoefende. Joyce Sylvester is een pionier, steeds is zij de eerste zwarte vrouw in haar functie. Twaalf jaar lang was ze senator voor de PvdA, en ze was waarnemend burgemeester van Anna Paulowna en Naarden. Sinds 2016 is ze substituut ombudsman. In haar autobiografie Bent ú de burgemeester? vertelt ze over de weg die ze heeft afgelegd. Met haar verhaal maakt ze het belang van kansengelijkheid zichtbaar en daagt ze ons uit na te denken over onze oordelen en vooroordelen.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045043319
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

'De manier waarop de auteur haar verhaal vertelt is boeiend en informatief. Je leest hoe ‘de politiek’ functioneert en hoe zij daar mee omgaat. Actueel en interessant.' - De Vlaardinger

'Als je het boek van Joyce Sylvester vluchtig doorleest, zie je een vrouw die het - ondanks  tegenslag en soms tegenwerking - schopt tot belangrijke functies in het Nederlandse bestuur. Daaronder ligt voor de oplettende lezer nog een andere boodschap: door iedereen de kans te geven, gaat de maatschappij als geheel vooruit.' - Leeseenzakenvrouw.nl

Joyce Sylvester

Joyce Sylvester

Dr. Joyce Juanita Sylvester (1965) is sinds 2016 Substituut Ombudsman. Ze studeerde politicologie en communicatiewetenschap en promoveerde in 2000 in het staats- en bestuursrecht. Naast haar ervaring in het openbaarbestuur, heeft zij als consultant in het bedrijfsleven gewerkt. Het in 2021 verschenen 'Bent ú de burgemeester?' is haar debuut als schrijver.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights