Bier in Nederland

Marco Daane

een biografie

De Nederlandse biercultuur bruist en gist op ongekende wijze. Momenteel produceren ruim 400 brouwerijen allerlei tripels, pale ales, stouts en andere bieren. Dit grote aanbod bestaat nog slechts kort, maar is niet nieuw. Bier kent in Nederland een lange geschiedenis. Vroeger al maakten én exporteerden de brouwers vele eigen biervariëteiten. Bier in Nederland brengt deze (soms onbekende) verdwenen bieren voor het eerst in kaart, vanuit historisch én internationaal perspectief. Naast die eigen producten brouwde en dronk Nederland namelijk belangrijke Europese biersoorten. Enkele blijken er zelfs voor het eerst te zijn gemaakt. Aan de hand van culturele, economische en technologische ontwikkelingen, getuigenissen en replica’s schrijft Marco Daane de geschiedenis van deze bieren van Nederland, inclusief hun verdwijning in de negentiende eeuw en de weer opgeleefde biercultuur.
€ 25,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045028682
Pagina's
448
Type
Paperback / softback
Afmeting
230 mm x 149 mm x 31 mm
Gepubliceerd
april 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Op gedegen, wetenschappelijk verantwoorde wijze, geeft Daane een kijk in de eeuwenoude biercultuur van Nederland. Daanes bierbiografie is voor de echte liefhebber. – Nederlands Dagblad

De auteur geeft een goed beeld van de hedendaagse ontwikkelingen en de vroegere in de Nederlandse biercultuur. Voor wie iets meer van onze biercultuur in al zijn facetten wil weten, is dit boek een aanrader. – Bier!