Blankow

of het verlangen naar heimat

Een vrouw strijkt neer op een boerderij in Duitsland. Ze vindt er de restanten van het leven van vorige bewoners en raakt in hun ban. Langzaam ontvouwt zich de geschiedenis van de hoeve.
‘Blankow’ van Pauline de Bok verschijnt in heruitgave. Een vrouw uit Amsterdam strijkt neer op een boerderij in het lege noordoosten van Duitsland, met een hond. In de bouwvallen en de bodem vindt ze restanten van het leven van vorige bewoners en raakt langzaam in hun ban. Stukje bij beetje ontvouwt zich de geschiedenis van Blankow, dat begin negentiende eeuw werd aangelegd. Het voorwerk draagt nog sporen van de feodale tijd, van de opkomst en ondergang van het naziregime, en van de arbeiders- en boerenstaat onder de vleugels van de Sovjetunie.
Lees meer
17,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789046707722
  • Pagina's: 280 pagina's

Dit boek in de media

‘Voor wie iets van de DDR, en van de Duitse geschiedenis wil begrijpen, is dit een onmisbaar boek.’ – Cees Nooteboom

‘Een zekere raadselachtigheid draagt uiteindelijk bij tot de grote kwaliteiten van dit boek dat boeit van begin tot eind.’ – Uit het juryrapport van de M.J. Brusseprijs 2008

Pauline de Bok

Pauline de Bok

Schrijver en vertaler Pauline de Bok woont gedeeltelijk in het oosten van Duitsland. In 2006 publiceerde ze Blankow, of het verlangen naar Heimat. Het boek werd genomineerd voor de M.J. Brusseprijs, verscheen in Duitse vertaling en werd bekroond met de Annalise-Wagner-Preis. In november 2012 behaalde ze een Duits jachtdiploma, verwierf een jachtakte en sindsdien gaat ze regelmatig als jager op pad.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights