Bluets

Bespiegelingen in blauw

Bluets is een lofzang op de kleur blauw. Deze bekroonde cultklassieker onderzoekt thema’s als liefde, verdriet, verlangen en kunst, in een mozaïek van 240 korte, poetische teksten.

Het uitgangspunt van 'Bluets' is een fascinatie met de kleur blauw. In een mozaïek van 240 korte teksten (‘proposities’) met thema’s als verlangen, kunstenaarschap, alcohol, vrouwelijke seksualiteit, plezier en pijn, cirkelt Maggie Nelson rondom die betekenisvolle en prachtige kleur. Ze beschrijft onder andere het pijnlijke einde van een liefdesrelatie en een ernstig ongeluk van een goede vriendin. Ze onderzoekt wat de waarde is van kunst en schoonheid in tijden van groot verdriet. De lezer blijft betoverd achter: hoe is het mogelijk dat iemand in woorden zo dicht bij het onzegbare kan komen? ‘Bluets’ is een rauwe, poëtische, onvergetelijke leeservaring.

Sinds ‘Bluets’ van Maggie Nelson in 2009 verscheen, verwierf het een cultstatus. Het oogstte lof, won prijzen en vestigde haar eigen genre: dat van de literaire, associatieve, persoonlijke essayistiek.

Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook
Bekijk Hardback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050348
  • Vertaler: Nicolette Hoekmeijer

Dit boek in de media

'Een briljant boek dat je leven verandert.’

The Guardian

‘Een klein boek vol wijsheid en schoonheid.’

The Times

‘In welk rek zet je Bluets? Poëzie? Essay? Autobiografie? Filosofie? Ik zou het naast de kassa leggen.’

De Standaard

‘Prachtig vormgegeven zinnen. Haar taal lijkt eenvoudig maar is gepolijst. Het levert puur leesplezier op.’ ****

De Standaard

Bluets is zonder twijfel het meest uitzonderlijke boek dat u dit jaar kunt lezen.’ ****

Limburgs Dagblad / Dagblad de Limburger

'Maggie Nelson houdt niet alleen van blauw, ze weet er ook alles van. In de poëzie, de schilderkunst.. Met haar kennis vertelt ze het verhaal over haar gebroken hart.'

De Groene Amsterdammer

‘Een schrijver zoals we zelden tegenkomen: tijdloos en toegankelijk, en weergaloos dapper in de menselijkheid die ze in elk van haar bespiegelingen weer laat zien.’

Opzij

‘Een opwindende leeservaring vol zinnen om te koesteren.’ – Het Parool

Het Parool

Maggie Nelson

Maggie Nelson

Maggie Nelson (1973) is een genre-overstijgend schrijver, essayist, dichter en criticus. Ze schreef negen boeken, waaronder de veelgeprezen memoires 'De Argonauten'. Met dat boek won ze in 2016 ook de National Book Critics Circle Award in Criticism. Nelson woont in Los Angeles en geeft er les aan de School of Critical Studies. Ze schreef negen boeken, waaronder, naast De Argonauten, Bluets en Over vrijheid. Net als Bluets kan De rode stukken worden gezien als een moderne klassieker.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights