Buiten adem

David Quammen

De wetenschappelijke race om een corona virus te verslaan

‘Buiten adem’ van wetenschapsjournalist en veelgevraagd spreker David Quammen neemt je mee in de verwoede internationale inspanningen om sars-cov-2 te begrijpen en onder controle te krijgen. Het voert je mee op de meedogenloze reis het coronavirus achterna, dat waarschijnlijk een ‘eeuwig virus’ zal zijn, voorbestemd om onder de mensheid te circuleren en ons eindeloos te kwellen. Quammen legt uit dat epidemiologen deze pandemie zagen aankomen, maar dat hun waarschuwingen om politieke of economische redenen werden genegeerd en hij analyseert dat de precieze oorsprong van dit virus misschien nog jaren onbekend zal blijven.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045045511
Pagina's
448
Type
Paperback / softback
Vertaler
Marianne Kerkhof, Marjolein Meinderts, Margot Reesink, Jonas de Vries
Afmeting
232 mm x 152 mm x 36 mm
Gepubliceerd
oktober 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Het boek heeft een hoge informatiedichtheid, maar Quammen slaagt erin er een goed leesbaar verhaal van te maken.

- Trouw

Buiten adem is een indrukwekkende reis langs verwoede internationale inspanningen om het coronavirus te begrijpen en onder controle te krijgen, doorspekt met interviews met genetici, virologen en epidemiologen en geslaagde metaforen om ingewikkelde materie toegankelijk te maken (...) Quammen is een veteraan onder de wetenschapsjournalisten, en dat is in Buiten adem duidelijk merkbaar.

- Bionieuws