Buiten de perken

Romke van de Kaa

tuinieren met gezond verstand

Dit is het eigenzinnigste tuinboek dat u ooit in handen heeft gehad. Aan het woord is een kweker die weet wat zijn tuin waard is en u daaruit het mooiste aanbiedt. In de afgelopen jaren zijn er talloze boeken over planten en tuinen verschenen, het ene nog fraaier dan het andere. De illustraties zijn schitterend; terwijl de tuinman op zijn schoffel leunt, ontvouwt zich de tuin van zijn dromen.

Romke van de Kaa rekent af met deze illusie.
Tuinieren is een kwestie van nuchter verstand, de juiste keuzes maken en heel hard werken. Planten zijn net mensen, je hebt staanders, kruipers, leuners en steuners. De een kan de ander niet uitstaan, sommige gedijen alleen hier, andere daar. Van de Kaa geeft een overzicht van de verschillende plantenfamilies, van technieken (zaaien, planten en snoeien), maar ook van de verschillende mogelijkheden, zoals de bloemenweide, de rotstuin en de kindertuin. De auteur streeft met Buiten de perken geen volledigheid na. Hij doet verslag van zijn verworven kennis, zijn eigengereide inzichten en niet in de laatste plaats van zijn hartstochtelijke liefde voor de tuin.

Pers

€ 18,99 Paperback / softback Niet op voorraad
ISBN
9789025418748
Pagina's
400
Type
Paperback / softback
Afmeting
210 mm x 135 mm x 21 mm
Gepubliceerd
juli 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Maar mijn hart heeft hij toch vooral gestolen met zijn credo dat elke tuin, hoe bont of ondoordacht ook, mooi is "zolang de planten het er maar naar hun zin hebben". Morgen ga ik de hele dag in mijn tuin zitten en lees er mijn planten voor uit Romke van de Kaa.
Midas Dekkers in Vroege Vogels

Buiten de perken is al meteen bij verschijning toegetreden tot de categorie der klassieken!
Sarah Hart