Cloudmoney

De strijd om cash, credit en crypto

Auteur: Brett Scott
Wat gebeurt er als alles van waarde traceerbaar is? Brett Scott duikt in de verschillende vormen van geld en laat zien wat de strijd om cash, credit en crypto betekent voor de samenleving.

Big Tech en Big Finance hebben groot belang bij de digitalisering van geld, onthult journalist Brett Scott in ‘Cloudmoney’. Er woedt een ‘war on cash’. In dit spraakmakende boek legt hij haarfijn bloot wat de verschillende vormen van geld van elkaar onderscheidt – op technisch, politiek en cultureel vlak – en wat de gevolgen van deze war on cash zijn voor de samenleving.

Want wie onze digitale voetafdruk beheert, beheert ons leven; en wie ons de toegang tot ons geld kan ontzeggen, kan ons onze vrijheid ontnemen. Wie halen de meeste winst uit een cashloze samenleving en wie raken erdoor op achterstand? Betekent het einde van cash ook het einde van privacy? En hoe ver zijn we nou echt verwijderd van een toekomst in de cloud?

'Brett Scott is een van de slimste mensen die ik ken. Lees dit boek!'- Joris Luyendijk

Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047013099
  • Pagina's: 320 pagina's
  • Vertaler: Alexander van Kesteren

Dit boek in de media

‘De ontwikkeling van Scotts denken over cryptotokens is interessant en leerzaam. Alleen daarom al is Cloudmoney een nuttig boek.’ - De Nederlandse Boekengids

Brett Scott

Brett Scott

Brett Scott is journalist, activist, monetair antropoloog en voormalig broker. Hij is auteur van ; The Heretic’s Guide to Global Finance: Hacking the Future of Money' (2013) en 'Cloudmoney' (2022). Voor onder andere The Guardian, New Scientist, Huffington Post, Wired Magazine en CNN.com schrijft hij over financiële hervorming, digitale financiën, alternatieve valuta, blockchain en de cashloze samenleving. Eerder deelde hij zijn kennis over bitcoin en een alternatieve economie in o.a. VPRO Tegenlicht en De Groene Amsterdammer.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights