Coulis

Een origineel, kleurrijk en humoristisch verhaal over thuiskomen en vrijheid. Coulis ademt de rauwheid en poëzie van de Algerijnse cultuur.

Een theaterregisseur vindt toevlucht in zijn moeders keuken nadat hij uit de toneelwereld is verstoten. Kwijnend tussen potten en kruiden raakt hij geïnspireerd: hij besluit een grootse bruiloft te cateren. Met de hulp van een nomade met kannibalistische dagdromen en een uit Nederland gestuurde probleempuber begint hij aan zijn laatste gewaagde creatie.

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472863
  • Pagina's: 256 pagina's

Dit boek in de media

'Het proza van Bilal Al Mashta is om van te likkebaarden en te watertanden (...) exotisch en enerverend proza, vrolijk en veelstemmig, geestig en griezelig. Proza dat me door alle woeligheid en weelderigheid een beetje doet denken aan dat van mijn te vroeg gestorven vriend Hafid Bouazza.’ - Mario Molengraaf, Den Haag Centraal

'Voor de persoonlijke verhalen treft Al Mashta telkens de juiste, eigen toon, en daarmee legt hij een opmerkelijke literaire (taal)gevoeligheid aan de dag, die doet vermoeden dat deze debuutroman niet het enige verhaal is dat hij kan vertellen.' - ????

NRC

Bilal Al Mashta

Bilal Al Mashta

Bilal Al Mashta, geboren in Algerije, is schrijver, grafisch ontwerper en eigenaar van de twee restaurants HUmmUS. In 2008 ontving hij de El Hizjra Literatuurprijs en in 2008-2009 en 2010 won hij de voorrondes van respectievelijk Write Now! Rotterdam en Write Now! Amsterdam. 'Coulisis zijn debuutroman.

(Foto: Lauren Marijnissen)

 

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights