De aarde volgens W.F. Hermans

de schrijver als geoloog

Er bestaan talloze boeken en artikelen over W.F. Hermans, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is weinig bekend. Salomon Kroonenberg vestigt hierop de aandacht.
In ‘De aarde volgens W.F. Hermans’ vertelt geoloog en schrijver Salomon Kroonenberg over het belang van de geologie voor het schrijverschap en wereldbeeld van Willem Frederik Hermans. Hermans was een van de grootste Nederlandse schrijvers van de twintigste eeuw, maar hij was ook wetenschapper, een fysisch geograaf. Er zijn talloze boeken, artikelen en biografieën over hem verschenen, maar over de rol die de aardwetenschappen spelen in zijn literaire werk is nog niet veel bekend. Kroonenberg toont overtuigend aan dat ook de fysisch-geografische en geologische context van Hermans’ werken onze volle aandacht verdient.
Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Hardback
Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049236
  • Pagina's: 272 pagina's

Dit boek in de media

'Aan de hand van foto's, tekeningen en romans (…) laat Salomon Kroonenberg (…) zien hoe belangrijk de aardwetenschapper Hermans is geweest voor de inspiratie en het wereldbeeld van de schrijver Willem Frederik Hermans.'

Levende talen magazine

'Kroonenbergs geologische perspectief op het leven en werk van Hermans is een waardevolle aanvulling op de werken over Hermans die vanuit een meer letterkundig perspectief geschreven zijn. Voor lezers van Hermans’ romans zonder geologische achtergrond biedt De aarde volgens W.F. Hermans de nodige achtergrondinformatie om termen te begrijpen die anders lastig navolgbaar jargon zouden blijven.' - Vooys

Salomon Kroonenberg

Salomon Kroonenberg

Salomon Kroonenberg (1947) is emeritus hoogleraar geologie aan de Technische Universiteit Delft. Hij schreef De menselijke maat, bekroond met de Eurekaprijs voor het beste non-fictieboek, Waarom de hel naar zwavel stinkt en De binnenplaats van Babel. Kroonenbergs boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Turks, Chinees en Azerbeidzjaans.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights