De argonauten

Maggie Nelson

In De Argonauten komt cultuurcritica Maggie Nelson met frisse, krachtige en hoognodige overpeinzingen over seksualiteit, verlangen, het gezin en over de beperkingen en mogelijkheden van zowel de liefde als de taal. Een liefdesgeschiedenis staat centraal: de relatie van de auteur met de kunstenaar Harry Dodge. Maggie laat ons van binnenuit zien hoe het is om verliefd te worden op Dodge, die genderfluïde is. Ze neemt ons mee op de lange weg van haar zwangerschap en toont ons de ingewikkelde en de mooie kanten van een gezin dat afwijkt van de norm. Maggie Nelson houdt een pleidooi voor fundamentele individuele vrijheid en voor een erkenning van de waarde van liefde en zorg – je zou het de strijdkreet kunnen noemen van dit oorspronkelijke, scherpzinnige boek dat geen onderwerp schuwt en geen concessies doet. De Argonauten stond op de ‘Beste boeken van 2015’-lijsten van onder andere de Chicago Tribune, The New York Times, The New Yorker, San Francisco Chronicle, Flavorwire, The Irish Times, Kirkus, Los Angeles Times, NPR, Publishers Weekly en The Guardian. Het boek is genomineerd voor de National Book Critics Circle Award in Criticism 2016.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025448875
Pagina's
176
Type
Paperback / softback
Vertaler
Nicolette Hoekmeijer
Afmeting
210 mm x 135 mm x 18 mm
Gepubliceerd
oktober 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Het meest romantische boek dat ik in lange tijd las. - Nina Polak

Aanstekelijk. Zet je aan het denken. - Saskia de Coster

Ik las De Argonouten in één ademloze, betraande, hallucinante dag en ik ben er nog steeds niet helemaal van bijgekomen. - Miranda July in Harpers Bazaar