De autoritaire verleiding

Casper Thomas

Over de opmars van de antiliberale wereldorde

In ‘De autoritaire verleiding’ onderzoekt journalist Casper Thomas vijf landen die de liberale democratie afwijzen en de rug toekeren. Jarenlang leek de combinatie van democratie, vrijheid en onafhankelijke instituties namelijk onaantastbaar. Nu meldt zich een uitdager: de ‘illiberale democratie’ is in opmars en lijkt het grote politieke verhaal van deze eeuw te worden. Wat is de aantrekkingskracht van een autoritaire leider? Casper Thomas zocht een antwoord op de vraag waarom de liberale democratie niet langer kan bekoren en wat haar tegenhanger aantrekkelijk maakt. Dat bracht hem naar Poetins Rusland, dat zijn rol als grootmacht terug wil. Naar het Hongarije van Viktor Orbán, waar Europees liberalisme wordt afgewezen. Naar India, waar Narendra Modi het hindoenationalisme aanwakkert. Naar Erdogans nieuwe Turkije. En naar de Verenigde Staten, waar Donald Trump de Amerikaanse democratie op haar grondvesten doet schudden. Gaandeweg ontdekt hij de intellectuele bronnen waar een nieuwe generatie sterke leiders uit put.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045037363
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 135 mm x 25 mm
Gepubliceerd
november 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Knap, goedgeschreven, inzichtgevend werk van Casper Thomas.’ – Marcel Grauls, HBVL

‘Dit mooie boek stemt tot diepe en grondige bezinning.’  – Rogier van der Wal, Wykein

Thomas (...) weet in zijn boek de huidige tijdsgeest goed te vangen. Hij laat de lezer meedrijven op de terugrollende democratiseringsgolf. Dit levert een goed leesbaar en inzichtelijk boek op. – Arne Muis, Clingendael Spectator