De bevrijdende rijkdom van goed genoeg

Waarom minder willen ons meer oplevert

Auteur: Onno Aerden
Een betere wereld begint bij simpeler leven. Onno Aerden schreef hét boek voor iedereen die klaar is met onze productiviteitsobsessie en consumptiemaatschappij, en wil onderzoeken hoe het anders kan.
Hoe kan het dat we ons steeds bewuster zijn van de grenzen aan de economische groei maar toch nog altijd streven naar het spannendste, succesvolste en rijkste leven? We lopen vast in onze welvaart en kunnen wereldwijde problemen steeds minder goed het hoofd bieden. Hoe doorbreken we deze vicieuze cirkel? Door onze aandacht te verschuiven naar de dingen die we al wél hebben en daar verdieping in te zoeken, bepleit Onno Aerden. Hij doopte deze houding ‘het driesterrenleven’: een bestaan waarin we streven naar een ruime voldoende. Wat valt er te winnen als we terugschakelen naar die mate van tevredenheid? Aerden ontdekte dat deze levenshouding je beter bestand maakt tegen de druk van steeds meer moeten presteren en consumeren. Er ontstaat ruimte om na te denken over hoe je zelf kunt bijdragen aan een betere toekomst voor iedereen.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047017523
  • Pagina's: 176 pagina's

Onno Aerden

Onno Aerden

Onno Aerden (1967) schreef in 2021 'De kampvuurvraag', over hoe we de regie over ons leven kunnen terugpakken. Zelf probeert hij zo goed en zo kwaad als dat gaat een driesterrenleven te leiden. Aerden schreef eerder als Man van de Wereld een column in Het Financieele Dagblad en gaf voor Elsevier Weekblad ongevraagd communicatieadvies aan mensen in het nieuws.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights