De blinde fotograaf

Hannes Wallrafen

Leven en werk van Hannes van Wallrafen

In De blinde fotograaf vertelt Hannes Wallrafen wat er met iemand gebeurt als die zijn belangrijkste zintuig moet missen. Internationaal befaamd fotograaf Wallrafen werd op 53-jarige leeftijd blind. Een nachtmerrie voor ieder mens, maar zeker voor een fotograaf. De wereld werd een visuele herinnering. De blinde fotograaf is Wallrafens levensverhaal. Hij groeide op in het Duitsland van kort na de oorlog, vertrok naar Nederland en ontwikkelde zich tot fotograaf die gaandeweg roem vergaarde. En dan volgt de schokkende diagnose: door een erfelijke aandoening zal hij in hoog tempo blind worden. Na een periode van grote wanhoop herneemt hij zich en gaat zich verdiepen in de wereld van de zintuigen. Hij ontdekt de mogelijkheid beelden via geluid uit te drukken. Zijn nieuwsgierigheid, zijn kunstenaarschap blijken zijn redding. Wallrafen vertelt over de alledaagse ongemakken van de blinde en van zijn zoektocht naar inspiratie.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045032238
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 135 mm x 20 mm
Gepubliceerd
maart 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De blinde fotograaf is ook de titel van een novelle van W.F. Hermans uit 1957 – daar leeft de protagonist weggestopt in een achterhuis, in het duister. Wallrafen laat in zijn gelijknamige boek zien hoe hij er, veerkrachtig, wel in slaagt in het volle leven licht te zien. De foto op het omslag is geen trucage: omslag én inhoud van het boek zijn echt.’ – Medisch Contact