De blinde passagiers

Auteur: Jan Brokken
Hoe ver de hoofdpersonen in 'De blinde passagiers' ook varen, ze komen niet los van hun verleden.

De fijngevoelige schilderijenrestaurateur Maurice Schotel vindt geen bevrediging meer in zijn werk en besluit mee te varen op een vrachtschip. Al snel wint hij het vertrouwen van de bemanningsleden en trekt hij zich het lot aan van twee verstekelingen die tussen de containers hun leven op het spel zetten om de nieuwe wereld te bereiken. Dan raakt Schotel verwikkeld in een onstuimige affaire met Adriana, de vrouw van de roerganger.

Achtervolgd door rampspoed steekt het schip de Atlantische Oceaan over. Na Cuba en Curaçao zet het koers naar de Straat van Magallanes en Valparaíso, maar hoe ver ze ook varen, de vier hoofdpersonen komen niet los van hun verleden. Een terugkerend thema in het werk van Jan Brokken dat hij hier virtuoos in grootse avonturen vervat.

25 jaar na verschijning blijkt Jan Brokken’s ‘De blinde passagiers’ dankzij het vluchtthema, het zoeken naar vrijheid en het najagen van een geluk dat altijd elders lijkt te liggen, nog altijd relevant. In deze speciale editie blikt hij in het nawoord terug op het schrijven van zijn avontuurlijke zeeroman, en hoe deze destijds wereldwijd is ontvangen.

Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025459963
  • Pagina's: 416 pagina's

Dit boek in de media

‘Een zeeroman in de ouderwetse zin van het woord.’ – Gooi- en Eemlander

De Gooi- En Eemlander

‘Het is een schitterend verhaal, met een thema dat nooit veroudert. De zoektocht naar geluk, het verleden dat nooit zwijgt, het is van alle tijden. (...) Jan Brokken behoort tot de grootste schrijvers van ons land. Het is goed dat deze klassieker herdrukt is.’ – Leeskost.nl

Leeskost.nl

‘Het boek is goed opgebouwd en biedt zowel avontuur als diepgang. (…) Mooi zijn de passages over het vak van schilderijenrestauratie. (…) Omdat ook de internationale vluchtelingenthematiek wordt gethematiseerd, is dit een rijk werk dat nog steeds relevant is.’ – Literair Nederland

Literair Nederland

Jan Brokken

Jan Brokken

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam met onder meer 'De blinde passagiers', 'Mijn kleine waanzin', 'Baltische zielen', 'In het huis van de dichter', 'De vergelding', 'De Kozakkentuin' en 'De rechtvaardigen'. Begin 2020 verscheen 'Stedevaart'. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees, Frans, Duits, Deens en Italiaans. 'De rechtvaardigen' werd in 2020 bekroond met de Premio Tribùk dei Librai, de Prijs van Italiaanse boekverkopers. In de zomer van 2021 verscheen 'De tuinen van Buitenzorg', en in oktober 2022 verscheen het  boek 'De kampschilders' .

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights