De erfenis van Abelke Bleken

De erfenis van Abelke Bleken - cover
Duitse bestseller, een dubbelportret van twee sterke vrouwen: een die als heks wordt vervolgd in de 16e eeuw, en een die haar verhaal op het spoor komt in de 21ste eeuw
De ongetrouwde Abelke Bleken is trotse eigenaar van een boerderij in de moeraslanden bij Hamburg. Ze leeft met het weer, dat ze beter kan lezen dan haar buren; ze trotseert ontberingen en afgunstige mannen die op haar land loeren in deze gevaarlijke tijd voor eigengereide vrouwen. Tot de rampzalige dijkbreuk tijdens de Allerheiligenstorm van 1570, die haar alles zal kosten. Abelke wordt gebrandmerkt als heks; de afgunstige mannen krijgen hun zin. Bijna vijfhonderd jaar later verhuist Britta Stoever met haar gezin naar het moerasland. Het is niet haar keuze, maar ze volgt haar man, die zijn droomhuis met tuin gevonden heeft. Ooit opgeleid als geografe raakt ze geboeid door het opvallende landschap en ontdekt er sporen van het verleden en Abelke. Gefascineerd duikt Britta steeds dieper in het leven van Abelke en ontdekt ze steeds meer over zichzelf in het leven van de andere vrouw.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


24,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025475857
  • Pagina's: 336 pagina's
  • Vertaler: Mara van Duijn

Jarka Kubsova

Jarka Kubsova

Jarka Kubsova (1977) schreef eerder voor Stern, Die Zeit en Financial Times Deutschland. Haar romandebuut Bergland was een van de bestverkochte boeken in Duitsland in 2021. De erfenis van Abelke Bleken verscheen in Duitsland in augustus 2023 en stond wekenlang op de Spiegelbestsellerlijst.

De erfenis van Abelke Bleken verschijnt in juni 2024 bij Atlas Contact.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights