De Jacht

Jagen in Nederland

Schneeweisz neemt ons in De jacht mee in de sensatie van het jagen. Hij schetst een historisch portret van de jacht en gaat op zoek naar de waarde die de jagerstraditie nog heeft in de 21e eeuw.
In ‘De jacht’ neemt Oswin Schneeweisz, een ervaren jager, de lezer mee het veld in en laat hem delen in de sensatie van het jagen. Daarnaast schetst hij een historisch portret van de jacht en gaat hij op zoek naar de waarde die de jagerstraditie nog heeft in de eenentwintigste eeuw. De praktijk van het jagen blijkt veel minder zwart-wit dan voor- en tegenstanders willen doen geloven. ‘De jacht’ is een prikkelende, beschouwende bijdrage aan de discussie over dierenrechten, dierenactivisme en bio-industrie, en de plaats van de mens in de natuur. Schneeweisz gaat daarbij geen controversiële standpunten uit de weg.
Lees meer
29,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045046877
  • Pagina's: 304 pagina's

Dit boek in de media

' 'De jacht' staat (…) vol wetenswaardigheden, van historische verhalen tot bureaucratische jachtregels en bijzondere rituelen.'

Bionieuws

Oswin Schneeweisz

Oswin Schneeweisz

Oswin Schneeweisz (1961) is jager, columnist en journalist bij De jager, het blad van de Jagersvereniging, en schrijft al vele jaren voor onder meer hp/De Tijd, de Theaterkrant en Klassieke Zaken Magazine. Daarnaast is hij hoofdredacteur van ZING-magazine.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights