De jungle op zee

Ian Urbina

De onbestrafte misdaden tegen mens en milieu op open zee

In De jungle op zee geeft Ian Urbina een inkijk in de meest wetteloze plek op aarde: de oceaan. Criminelen en bedrijven kunnen daar bijna overal mee wegkomen, wat dus ook gebeurt. Maar dankzij De jungle op zee, winnaar van de Pulitzerprijs, kan niemand meer wegkijken. De onverschrokken Urbina reisde jarenlang over de wereld om verslag te doen van onopgeloste moorden, piraterij, moderne slavernij aan boord van grote schepen en ernstige milieumisdrijven, zoals overbevissing en vervuiling. Hij laat overtuigend zien dat zulke misdaden straffeloos worden gepleegd. Er zijn niet alleen veel menselijke slachtoffers, maar ook de planeet is de dupe van de illegale visserij, het dumpen van olie en oorlogsafval als mosterdgas en zeemijnen. Deze pageturner geeft voor het eerst een schokkend beeld van de verborgen criminaliteit op onze zeeën en vertelt het verhaal van de inwoners van deze wereld, die ons allen verbindt.
€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045031934
Pagina's
560
Type
Paperback / softback
Vertaler
Ineke van den Elskamp, Frits van der waa
Afmeting
230 mm x 151 mm x 36 mm
Gepubliceerd
oktober 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Urbina’s odyssee heeft een waardevol document opgeleverd. Inclusief masterclass journalistiek: ‘Of hij nu schrijft dat hij altijd, ook thuis, zijn rugzak binnen handbereik heeft om zich uit de voeten te kunnen maken, of het heeft over het omkopen van gesprekspartners of zijn eigen verkeerde inschattingen.’– Blair Braverman, The New York Times

‘Urbina mengt onderzoeksjournalistiek met reportage-elementen.’ – Paul van der Steen, Trouw Letter & Geest

‘(…) Spannende verhalen die inzicht geven in de duistere kant van de maritieme wereld (…)’ – Milieu