De Kokkels

Auteur: Dik de Roon
Een tragikomische roman over trauma en groei.
In ‘De kokkels’ van Dik de Roon vertrekt de tweeling Felix en Reker Kokkel naar Houston USA, in de hoop dat robotdeskundige Amber daar armen en benen kan maken voor Reker, die vanaf zijn geboorte stom is en altijd op de rug van zijn broer hangt. Voor vertrek wil Reker zijn broer Felix naar de donkerste krocht uit hun jeugd in het rivierdorp Walheerden leiden; een tocht langs vrienden, dieren en verloren liefdes. Hun symbiotische bestaan lijkt de tweeling steeds sterker te beknellen, evenals het te lang bewaarde geheim van hun onderlinge bekkentaal. Op hun lang gekoesterde reis naar Amber blijkt geen zegen te rusten. Na een abrupte wending belandt Felix, terug in Nederland, in een nieuwe werkelijkheid en is een confrontatie met het verleden onvermijdelijk. Dik de Roon spint een magische sfeer rond een getalenteerde tweeling en de sterke personages die hun geboortedorp bewonen: een bijwijlen absurdistisch debuut dat betovert door zijn verbeeldingskracht.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025472511
  • Pagina's: 336 pagina's

Dit boek in de media

'Met 'De Kokkels' heeft Dik de Roon een even wonderbaarlijk als vernuftig boek geschreven over schaamte, schuld, liefde en verlangen. De laatste zin van de flaptekst vat het mooi samen: “een bijwijlen absurdistisch debuut dat betovert door zijn verbeeldingskracht.” Lezen dus!' [waardering vijf sterren]

Hebban.nl

'Een wonderlijk boek (…) meeslepend en trefzeker.' - Leidsch Dagblad

‘een aangenaam wonderlijk, bij vlagen magisch-realistisch aandoend verhaal vol kleurrijke personages’

Medisch Contact

Dik de Roon

Dik de Roon

Dik de Roon (Heerewaarden, 1959) groeide op tussen de grote rivieren. Hij was leraar Nederlands, waarna hij afstudeerde aan de Gerrit Rietveld Academie. Na een zwerftocht door de kunst- en theaterwereld studeerde hij af als bouwhistoricus. Momenteel is hij beleidsadviseur erfgoed en duurzaamheid in de ruimtelijke sector. 'De kokkels' is zijn debuutroman en verschijnt in maart 2022.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights