De Kokkels

Dik de Roon

In ‘De kokkels’ van Dik de Roon vertrekt de tweeling Felix en Reker Kokkel naar Houston USA, in de hoop dat robotdeskundige Amber daar armen en benen kan maken voor Reker, die vanaf zijn geboorte stom is en altijd op de rug van zijn broer hangt. Voor vertrek wil Reker zijn broer Felix naar de donkerste krocht uit hun jeugd in het rivierdorp Walheerden leiden; een tocht langs vrienden, dieren en verloren liefdes. Hun symbiotische bestaan lijkt de tweeling steeds sterker te beknellen, evenals het te lang bewaarde geheim van hun onderlinge bekkentaal. Op hun lang gekoesterde reis naar Amber blijkt geen zegen te rusten. Na een abrupte wending belandt Felix, terug in Nederland, in een nieuwe werkelijkheid en is een confrontatie met het verleden onvermijdelijk. Dik de Roon spint een magische sfeer rond een getalenteerde tweeling en de sterke personages die hun geboortedorp bewonen: een bijwijlen absurdistisch debuut dat betovert door zijn verbeeldingskracht.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025472511
Pagina's
336
Type
Paperback / softback
Afmeting
209 mm x 135 mm x 28 mm
Gepubliceerd
april 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Met De Kokkels heeft Dik de Roon een even wonderbaarlijk als vernuftig boek geschreven over schaamte, schuld, liefde en verlangen. De laatste zin van de flaptekst vat het mooi samen: “een bijwijlen absurdistisch debuut dat betovert door zijn verbeeldingskracht.” Lezen dus! [waardering vijf sterren]

- Hebban.nl

‘een aangenaam wonderlijk, bij vlagen magisch-realistisch aandoend verhaal vol kleurrijke personages’

- Medisch Contact