De Kremlinfluisteraar

Giuliano da Empoli

‘De Kremlinfluisteraar’ van Giuliano da Empoli is een meeslepende roman die de lezer voert naar het duistere hart van de macht in Rusland. Oligarchen en andere vertrouwelingen vechten elkaar de tent uit en Vadim Baranov is de strateeg achter het Poetinregime geworden. Hij hielp de anonieme KGB-ambtenaar ooit in het zadel. Sindsdien heeft ‘de Kremlinfluisteraar’ maar één bestaansreden: doen wat de tsaar wil. Geweld, manipulatie en desinformatie vormen de basis van Poetins brute macht; aan Baranov de taak om deze chaos te orkestreren. Zijn vorige leven als theatermaker komt hem daarbij goed van pas. De bombardementen in Tsjetsjenië, pogingen om Georgië en Oekraïne te ontwrichten: het komt allemaal uit de koker van de Kremlinfluisteraar. Totdat zijn verstandhouding met de tsaar barstjes begint te tonen.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025473891
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Hans E. van Riemsdijk
Afmeting
210 mm x 136 mm x 23 mm
Gepubliceerd
december 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Giuliano da Empoli, die als voormalig politiek adviseur en journalist zijn onderwerp door en door kent, geeft in zijn bejubelde, spannende en klassiek geschreven roman het woord aan een fictieve spindocter van Poetin. […] Actueel en ijzing wekkend.

- NRC

Door het gebruik van kleurrijk en beeldend proza af te wisselen met messcherpe analyses over het Russische politieke systeem, brengt Da Empoli Soerkov tot leven. […] Da Empoli grossiert in rake observaties die de pijnpunten van het Russische politieke systeem blootleggen. Het maakt ‘De Kremlinfluisteraar’ tot een absolute pageturner.’

- Trouw

Niet alleen spannend en actueel, ook inzichtgevend. (…) Sterke mix van realisme, documentatie en verbeeldingskracht.

- De Nieuwe Koers