De leeftijdloze samenleving

Een nieuwe visie op jong en oud

Auteur: Elske Doets
‘De leeftijdloze samenleving’ is een inspirerend pleidooi voor een samenleving die senioren serieuzer neemt en intensiever gebruikmaakt van hun kwaliteiten, en waar oud en jong elkaar vaker ontmoeten.
Elke Doets pleit in ‘De leeftijdloze samenleving’ voor een samenleving waarin jong en oud elkaar vaker ontmoeten en waarin alle burgers, dus ook senioren, meer betekenis ervaren. Waarin de zorgsector niet langer gedoemd is groter, grijzer en onbetaalbaarder te worden, maar weer kan uitgroeien tot het kloppend hart van een bezielde samenleving. De tijd dat jonge mensen zich ‘jong’ gedragen en oudere mensen ‘oud’ ligt achter ons. We leven in een tijdperk waarin mensen tot op hoge leeftijd nieuwe partners, hobby’s en loopbanen kiezen. Tegelijkertijd is onze ouderenzorg totaal niet ingesteld op zelfstandige, mondige ouderen. Personeelstekorten, regeldruk en risicomijding zorgen voor een gebrek aan menselijke maat en persoonlijke aandacht. Elske Doets, zelf net vijftig, kijkt ernaar met een ondernemersblik en is geïnspireerd door hoe er in andere landen omgegaan wordt met mensen in hun derde levensfase.
Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047016885
  • Pagina's: 192 pagina's

Dit boek in de media

‘Elske Doets heeft met dit boek helder gemaakt waarom ze de seniorenzorg wakker wil schudden.’ - Leestafel

'Een inspirerend pleidooi voor een samenleving die senioren serieuzer neemt en intensiever gebruikmaakt van hun kwaliteiten.'

KBO PCOB Magazine

‘Een overtuigend pleidooi en een oproep tot actie.’ - Denktank 60+ Noord

Elske Doets

Elske Doets

ELSKE DOETS (1972) spreekt, schrijft en strijkt zo nodig tegen de haren in omdat het vaak bejubelde poldermodel in haar ogen traag, inflexibel en zelfgenoegzaam is geworden. Elske debuteerde in 2018 met Het lef om gelukkig te zijn, gevolgd door Bloei (2020). Ze is directeur van Doets Reizen en oprichter van de Young Lady Business Academy.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights