De lessen van Burn-out

een persoonlijk verhaal

In 'De lessen van burn-out' beschrijft Annegreet van Bergen wat ze nooit voor mogelijk had gehouden dat haar zou overkomen: ziek worden van te hard werken. Als journaliste bij Elsevier had ze er al vaak over geschreven. Voor haar cover story 'Druk, druk' interviewde ze mensen die als gevolg van een te zware werkdruk overspannen geraakt waren. Maar dat zij zelf ook hard op weg was om overwerkt te raken, dat had ze niet in de gaten.

In 'De lessen van burn-out' beschrijft ze wat ze meemaakte: de oorzaken en gevolgen, het ziek zijn, het gevoel niet meer te kunnen voldoen aan allerlei verwachtingen en vooral het proces van weer overeind krabbelen en genezing. Haar verhaal is een hart onder de riem voor iedereen die opgebrand is en laat zien dat burn-out niet het eind van alles hoeft te zijn, maar juist het begin van een nieuw leven kan inluiden.

Lees meer
20,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045031668
  • Pagina's: 260 pagina's

Dit boek in de media

´Het boek is heel prettig geschreven, de schrijfster ontziet zichzelf niet. Het is geen 'kijk mij nou eens moedig en dapper zijn' verhaal. Integendeel, het is een eerlijk relaas van iemand die een pittige tijd heeft doorgemaakt dankzij het veel te veel hooi op haar vork nemen. Het is een verhaal waarin veel mensen zich inderdaad zullen herkennen. Nu maar hopen dat werkgevers haar boek ook zullen lezen!´ - Leestafel

‘Het boek bleek mijn redding: er stonden zo veel mooie inzichten in die haast wel op maat geschreven leken. En ik denk, of weet wel zeker, dat het door de wijsheden uit dit boek gelukkig bij mij niet tot een burn-out is gekomen.’ — Caroline Buijs, Flow

Flow

Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en journalist. Ze schreef 'De lessen van burnout' (2000), 'Mijn moeder wilde
dood' (2010), 'Gouden jaren' (2014) dat 100 weken in de bestsellerlijst stond, 'Het goede leven' (2018) en 'Een (ongewone)
geschiedenis van doodgewone dingen', (2022). Haar werk werd meermaals genomineerd, onder meer voor de Libris Geschiedenis Prijs en de NS Publieksprijs. Ook maakte ze de succesvolle 'Gouden Jaren Scheurkalender'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights