De macht van McKinsey

De destructieve invloed van het belangrijkse adviesbureau ter wereld

Wat blijft erover van de reputatie van McKinsey & Company als je achter de schermen kijkt? Dit boek onthult de onzichtbare maar destructieve invloed die het bureau heeft op economie en maatschappij.
Onderzoeksjournalisten Walt Bogdanich en Michael Forsythe onthullen in ‘De macht van McKinsey’ hoe kostenbesparing en efficiëntie steeds weer de kern vormen van de adviezen van McKinsey & Company. De consultants van McKinsey adviseren wereldwijd de invloedrijkste bedrijven, organisaties en overheden. Het bureau laat zich voorstaan op zijn door waarden gedreven aanpak en gaat tot het uiterste voor zijn klanten, maar strijkt nooit met de eer als de klant succes behaalt. Met deze reputatie werd McKinsey de heilige graal voor ambitieuze studenten, en veel invloedrijke personen begonnen er hun carrières. Maar wat blijft er van die reputatie over als je achter de schermen kijkt? Niet zelden leiden de adviezen van McKinsey tot misstanden bij de geadviseerde organisaties, met grote opbrengsten voor de consultants en hun opdrachtgevers. Ook in de keuze voor zijn klanten – van corrupte overheden tot de tabaksindustrie – zijn McKinseys waarden ver te zoeken. Beschuldigingen van belangenverstrengeling veegt het bureau van tafel: hun teams hielpen weliswaar bij het versterken van de Chinese marine enerzijds en adviseerden het Pentagon hoe militaire agressie vanuit China te pareren anderzijds, maar de teams werkten apart van elkaar. Zo heeft McKinsey een onzichtbare maar niet te onderschatten invloed op onze economie, ons politiek beleid en zelfs op oorlogsvoering.
Lees meer
6,99 14,99

Je bespaart 57%

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook


6,99 14,99

Je bespaart 53%

Direct bestellen
Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95!
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047015222
  • Vertaler: Alexander van Kesteren, Arjanne van Luipen, Nannie de Nijs Bik-Plasman

Michael G. Forsythe

Michael G. Forsythe

Michael Forsythe is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Forsythe maakte eerder prijswinnende reportages voor Bloomberg News.

Meer boeken van deze auteur

Walt Bogdanich

Walt Bogdanich

Walt Bogdanich is onderzoeksjournalist bij The New York Times. Bogdanich won driemaal een Pulitzer Prize voor zijn werk en maakte reportages voor onder meer abc News en The Wall Street Journal.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights