De man die verdween in de Waddenzee

Een poldergeschiedenis

De man die verdween in de Waddenzee - cover
Een oude vermissing blijkt het begin van een intrigerend polderverhaal. 60 jaar na dato leiden nieuwe sporen van een verdwenen slikarbeider – en stuit op een verrassende geschiedenis.
Achter de dijk van de Westpolder verdween in de jaren zestig een man in de Waddenzee. De 39-jarige Friese slikwerker Willem van der Ploeg was met zijn collega’s aan het werk op de bodem van het Groninger Wad. Van het slik maakten zij nieuw land. Totdat zij plots overvallen werden door mist en vloed. Van Willem is nooit meer iets vernomen. Polderbewoner Truus Duisterwinkel kent de roemruchte geschiedenis van het gebied, maar over de vermissing van Willem hoort zij niets. Boeren en bestuurders kregen boeken en monumenten, maar over de mannen die met gevaar voor eigen leven het kustlandschap vormgaven, is amper iets bekend. Wie was Willem? En wat weet de politie eigenlijk over zijn verdwijning? Bieden nieuwe opsporingstechnieken alsnog duidelijkheid? Met een indrukwekkende vastberadenheid speurt Duisterwinkel ruim zestig jaar na dato naar snippers informatie over Willem en de plek waar hij verdween. Zo laat ze zien welke onvertelde verhalen er schuilgaan achter de geschiedenis van een polder.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


22,99
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045048871
  • Pagina's: 224 pagina's

Truus Duisterwinkel

Truus Duisterwinkel

Truus Duisterwinkel groeide op aan het Groninger Wad, vlak bij de plek waar Willem van der Ploeg ooit verdween. Tot 2010 was ze journalist bij onder meer de Leeuwarder Courant. Ze werkt tegenwoordig bij de recherche. De man die verdween in de Waddenzee zal verschijnen in september 2024

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights