De menskant van veranderen

Spiral dynamics in de praktijk

Krijg grip op verandering door inzicht in menselijke drijfveren. Dit boek biedt praktische interventies voor succesvolle transformatie.
Voor organisaties is succesvol verandermanagement cruciaal. Maar dat kan alleen als mensen hun gedrag aanpassen. En om dat als manager voor elkaar te krijgen, moet je inzicht hebben in de waarden van je individuele medewerkers. Streeft hij naar macht of naar samenwerking? Wil zij per se de beste zijn of is ze eerder gericht op geborgenheid? Naast deze individuele waarden moet je ook rekening houden met de collectieve waarden van teams en de organisatie als geheel.

Koenders en Nientied onderscheiden in dit boek zeven waardesystemen of drijfveren van mensen: onder meer geborgenheid, macht, energie, structuur, samenwerking en synergie. Elk systeem heeft effectieve en minder effectieve vormen.

De zeven systemen samen vormen het Spiral Dynamics-model. Het brengt orde in complexe verandervraagstukken en richt de focus op de menskant van veranderen. Puttend uit hun rijke ervaring en maken de auteurs het model hanteerbaar dankzij doelgerichte interventies, best practices en concrete voorbeelden.

Lees meer
21,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047017714

Erik Koenders

Erik Koenders

Erik Koenders is gespecialiseerd in organisatieontwikkeling. Hij is werkzaam voor internationale ondernemingen en voor not for profitorganisaties. Hij is sparringpartner voor topmanagers in Nederland. Daarnaast is hij managing partner en initiatiefnemer van de productgroep Lean.

Erik is sinds 1993 werkzaam als organisatieadviseur bij De Boer & Ritsema van Eck, sinds 2002 is hij partner .

Meer boeken van deze auteur

Peter Nientied

Peter Nientied

Peter Nientied is onderzoeker, adviseur en trainer. Hij publiceert in academische journals en schreef onder meer 'De menskant van veranderen'. Peter is als associate verbonden aan De Boer & Ritsema van Eck.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights