De polyglotte geliefden

Lina Wolff

‘De polyglotte geliefden’ van Lina Wolff (1973) verhaalt over drie mensen en drie soorten onvervulde verlangens. Ellinor, 36 jaar oud, afkomstig uit een klein dorp in het zuiden van Zweden, plaatst een contactadvertentie, op zoek naar een ‘tedere, maar niet al te tedere man’. De ongelukkige schrijver Max wil een minnares die hem in alle talen kan toespreken die hij beheerst. Zijn zoektocht voert hem van Stockholm naar Italië, waar hij Lucrezia ontmoet, de kleindochter van een rijke markiezin. Ellinor, Max en Lucrezia hebben meer gemeen dan zij zelf beseffen, onder andere een verloren gewaand manuscript. ‘De polyglotte geliefden’ is een buitengewoon originele, prikkelende verkenning van machtsverhoudingen, van de ‘male gaze’, en van de manipulatieve eigenschappen van de literatuur. Voor ‘De polyglotte geliefden’ ontving Lina Wolff in 2016 de Augustprijs, de belangrijkste literatuurprijs in Zweden.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025451240
Pagina's
288
Type
Paperback / softback
Vertaler
Janny Middelbeek-Oortgiesen
Afmeting
211 mm x 136 mm x 29 mm
Gepubliceerd
april 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Steeds weet Lina Wolff de eenzaamheid in en tussen geliefden te treffen.’ ●●●●  NRC Handelsblad 

‘De polyglotte geliefden is een diepgravend, gelaagd literair meesterwerk.’ – Het Parool

‘Onverbiddelijk, ontroerend, rauw en teder tegelijk.’ – Vogue 

‘Wolff weet met deze bijzondere elementen en bijzondere personages een interessant boek op ingenieuze wijze neer te zetten (…) het boek is absoluut een aanrader.’ – Sverigne Kuriren