De polyglotte geliefden

Auteur: Lina Wolff
‘De polyglotte geliefden’ van Lina Wolff (1973) verhaalt over drie mensen en drie soorten onvervulde verlangens. Ellinor, 36 jaar oud, afkomstig uit een klein dorp in het zuiden van Zweden, plaatst een contactadvertentie, op zoek naar een ‘tedere, maar niet al te tedere man’. De ongelukkige schrijver Max wil een minnares die hem in alle talen kan toespreken die hij beheerst. Zijn zoektocht voert hem van Stockholm naar Italië, waar hij Lucrezia ontmoet, de kleindochter van een rijke markiezin. Ellinor, Max en Lucrezia hebben meer gemeen dan zij zelf beseffen, onder andere een verloren gewaand manuscript. ‘De polyglotte geliefden’ is een buitengewoon originele, prikkelende verkenning van machtsverhoudingen, van de ‘male gaze’, en van de manipulatieve eigenschappen van de literatuur. Voor ‘De polyglotte geliefden’ ontving Lina Wolff in 2016 de Augustprijs, de belangrijkste literatuurprijs in Zweden.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025451240
  • Pagina's: 288 pagina's
  • Vertaler: Janny Middelbeek-Oortgiesen

Dit boek in de media

‘Wolff weet met deze bijzondere elementen en bijzondere personages een interessant boek op ingenieuze wijze neer te zetten (…) het boek is absoluut een aanrader.’ – Sverigne Kuriren 

‘De polyglotte geliefden is een diepgravend, gelaagd literair meesterwerk.’ – Het Parool

Parool

‘Onverbiddelijk, ontroerend, rauw en teder tegelijk.’ – Vogue

Vogue

Lina Wolff

Lina Wolff

Lina Wolff schreef eerder onder andere de roman De polyglotte geliefden (2018), die de Zweedse Augustprijs won en in meer dan twintig landen is verschenen. In 2020 verscheen De dwalingen van het vlees, die in Zweden bekroond werd met de Aftonbladet Literatuurprijs. Duivelsgreep stond op de shortlist van zowel de Augustprijs als de Dagens Nyheter Literatuurprijs.

Duivelsgreep verschijnt in april 2024 bij Atlas Contact.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights