De Schemerpoort

Jeanette Winterson

Goede vrijdag, 1612. Een groep van dertien vrouwen heeft zich verzameld voor een mysterieuze bijeenkomst wanneer ze worden gestoord door een rechter, Roger Nowell. Hij vraagt zich af of er sprake is van een samenscholing van heksen. Tot de groep behoort de rijke Alice Nutter, die twee van hekserij beschuldigde vrouwen verdedigt. Ondertussen gonst het van de geruchten over de terugkeer van een priester die naar Frankrijk was gevlucht voor de protestantse koning James I. Een bekende uit het verleden van Alice Nutter. Zal ze hem onderdak geven? En hoe snel zullen ze hem pakken? En haar? Schemerpoort is een ijzingwekkende roman over de strijd tussen goed en kwaad. Winterson voegt hiermee een nieuwe dimensie toe aan haar indrukwekkende oeuvre.
€ 18,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025440442
Pagina's
Onbekend
Type
Paperback / softback
Vertaler
Lidwien Biekmann
Afmeting
200 mm x 125 mm x 18 mm
Gepubliceerd
maart 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Podcast

  • Geert Mak | De podcast | Afl 8. | De leugen grijpt de macht – als je niet uitkijkt

    In deze serie vertelt Geert Mak, auteur van onder andere ‘In Europa’ en ‘De levens van Jan Six’, over zijn werk, over parallellen in de geschiedenis, over de toestand in Europa en de wereld in dit onbestemde voorjaar van 2017.

Dit boek in de pers

Als je van haar andere boeken houdt zal je dit boek fantastisch vinden. Schitterende stijl. Halverwege was ik helemaal verslaafd. - The Independent

Dwars door een smerige jungle leidt Winterson de lezer binnen in een onverwoestbare magische wereld van schoonheid, die troost en geborgenheid biedt. Dat maakt het verhaal van De Schemerpoort erbarmelijk en troostrijk tegelijk. - Opzij