De schoonheid van weerbarstig proza

Lydia Davis

Over schrijven, lezen en kijken

Met ‘De schoonheid van weerbarstig proza’ reikt Lydia Davis ons de sleutel aan tot het lezen van haar werk – wat het leesplezier alleen maar zal vergroten. De korte verhalen van Davis tellen vaak minder dan tien regels, soms zelfs slechts één, en beschrijven alledaagse observaties en belevenissen in ongekunstelde, laconieke taal. Op het eerste gezicht dan. Bij een tweede lezing begint de goede verstaander nieuwe lagen te vermoeden. En wanneer Davis zelf haar werk analyseert, zoals in deze bundel vol verhelderende essays, dan openbaren zich de doordachte vorm en inhoudelijke diepgang. Vanaf de allereerste gedachte of zinsnede tot de maanden en zelfs jaren waarin ze aan een zkv slijpt en snoeit: Davis biedt inzicht in haar schrijf- en redactieproces. Ze vertelt over lievelingsschrijvers en visuele kunstenaars die haar werk hebben beïnvloed, en strooit ruimhartig met schrijftips.
€ 39,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025457082
Pagina's
416
Type
Paperback / softback
Vertaler
Nico Groen, Nicolette Hoekmeijer
Afmeting
230 mm x 150 mm x 27 mm
Gepubliceerd
december 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Davis laat nauwgezet zien hoe ze haar woorden kiest en (haar) verhalen zich ontwikkelen (…). Haar charmante overpeinzingen geven wat om over na te denken. – Dieuwertje Mertens, Het Parool