De tijd van je leven

verhalen over de zin en onzin van ons werk

Auteur: Frida Boeke
De tijd van je leven - cover
Niemand heeft het op z’n sterfbed over werk. Maar waarom eigenlijk niet? In dit boek onderzoekt Frida Boeke met humor en een scherpe pen de zin en onzin van ons werkende leven.
Niemand heeft het op z’n sterfbed over werk. Maar waarom eigenlijk niet? Het dicteert ons leven, maar de balans lijkt steeds vaker zoek te zijn. We willen zinvol werk doen, maar werk ook niet te belangrijk maken. Ondertussen wordt ons wijs gemaakt dat het nooit als werk zal voelen als we doen wat we écht leuk vinden. Maar klopt dat wel? In dit boek onderzoekt Frida Boeke de zin en onzin van ons werkende leven: burnouts te lijf gaan met kikkergif, infl uencers met morele dilemma’s, bonje in de bedrijfskantine en reclamemakers die toch bakker worden. Haar verhalen en refl ecties schijnen licht op hoe we via werk ons leven vormgeven en houden je een spiegel voor die nodig is om uit te vogelen wat je nou écht wil. ' Ik woonde in Kreuzberg, een van de leukste en levendigste wijken van de stad, maar dat had ik van horen zeggen want Berlijn zat potdicht. Het hele jaar werkte ik vanuit mijn ruime expatappartement, van kast tot kunst IKEA, en was ik te druk met mijn scherm om door te hebben dat de muren op me af kwamen. Maar als ik achter mijn bureau mijn lunch ophad zonder iets te hebben geproefd, tot ’s avonds laat aan het werk was, niet kon slapen of moest luisteren naar een praatje van de CEO over de winsten die wel of niet werden geboekt, rees steeds vaker de vraag: voor wie of wat doe ik dit eigenlijk?'
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


20,00
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050447
  • Pagina's: 160 pagina's

Frida Boeke

Frida Boeke (1991) deed de tv Academy van Bnn, maar ging daarna toch voor een carrière in het bedrijfsleven. Tot ze na zes jaar om zich heen keek en zich afvroeg voor wie ze dat eigenlijk deed. Ze nam ontslag, maakte de podcast Lekker Gewerkt over de betekenis van werk voor haar generatie en schrijft inmiddels over hetzelfde thema een column voor Cosmopolitan. Momenteel maakt ze samen met Eva Hoeke de podcast Hoeke & Boeke – Het hoogste woord.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights