De toekomst van het verleden

Reflecties over Nederlands slavernijverleden en -erfgoed

De toekomst van het verleden - cover
Net als Wij slaven van Suriname van Anton de Kom, één van de kernteksten. Onmisbare boeken in het denken over ons verleden én toekomst.
Waldo Heilbron, voorvechter van de dekolonisatie van onze geschiedenis, laat in De toekomst van het verleden zijn licht schijnen over het slavernijverleden van Nederland en de doorwerking en betekenis daarvan tot aan de dag van vandaag. Wanneer we onze kennis van ons ‘verzwegen verleden’ willen verdiepen, zijn we aangewezen op nieuwe manieren van denken en onderzoek verrichten, betoogde hij al in 2006. De toekomst van het verleden is, net als Wij slaven van Suriname van Anton de Kom, een van de kernteksten van The Black Archives. Het is, ook in de huidige gesprekken over de omgang met het slavernijverleden, onverminderd relevant. Zoals Prof. Gloria Wekker stelt: ‘Het vroeg moed om een vurig en tegendraads pleidooi te houden voor een andere versie van de geschiedenis.’ Laat je ook inspireren door dit vurige, herontdekte boek.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback


17,50
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045050812
  • Pagina's: 128 pagina's

Waldo Heilbron

Waldo Heilbron

Waldo Heilbron (1936-2009), geboren en getogen in Paramaribo, was actief bij de Vereniging Ons Suriname in Amsterdam, als socioloog verbonden aan de UvA en werkte samen met anderen aan de oprichting van NiNsee en het nationaal slavernijmonument. De toekomst van het verleden was zijn laatste boek. Heilbrons persoonlijke bibliotheek vormde vanaf 2015 een startcollectie van The Black Archives. Zijn boek De toekomst van het verleden zal op 28 mei 2024 verschijnen.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights