De tuinjungle

Dave Goulson

Tuinieren om de wereld te redden

In ‘De tuinjungle’ laat Dave Goulson ons kennismaken met al het kleine geteisem dat vlak bij ons, in tuinen, parken, tussen de stoeptegels en in de grond onder onze voeten leeft. Waar je ook bent, de kans is groot dat er nog geen stap bij je vandaan wormen, pissebedden, duizendpoten, vliegen, kevers, wespen, bijen en allerlei andere beestjes min of meer in stilte hun leven leiden. Goulson laat zijn lezers meekijken in de fascinerende en soms ook krankzinnige wereld van deze ondergewaardeerde helden van onze tuin. Hij neemt ons mee op visite in de composthoop, laat ons gangen graven onder ons gazon en een duik nemen in de tuinvijver. Goulson beschikt over een grappige en lichtvoetige pen, maar toch is hij in ‘De tuinjungle’ ook bloedserieus. Zo laat hij overtuigend zien waarom in turfbodem gekweekte, met insecticiden behandelde, in plastic wegwerppotten verpakte planten bijzonder slecht zijn voor ons milieu en waarom we niet langer bij tuincentra, maar bij lokale kwekers moeten kopen. Of nog beter: zelf moeten zaaien. Onze tuin is bij uitstek de plaats waar we het contact met de natuur kunnen herstellen. En met maar een paar kleine aanpassingen maken we van onze tuinen een keten van kleine natuurreservaatjes, waar mensen, dieren en planten in harmonie samen kunnen leven.
€ 24,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789045039343
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Vertaler
Nico Groen
Afmeting
211 mm x 136 mm x 28 mm
Gepubliceerd
augustus 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Hij neemt je als lezer mee in de waanzinnige en soms zelfs krankzinnige wereld van deze helden van onze omgeving. Pissebedden, oorwormen, mieren, wespen, lieveheersbeestjes, emelten en nog veel meer. Het komt allemaal voorbij in dit boek. (…) Daarbij weet Goulson heel geraffineerd de balans te bewaken tussen humor, zelfspot en bittere ernst. Want een combinatie van deze drie factoren is zeker geboden als we de natuur om ons heen nog enigszins willen behouden voor de volgende generatie. (…) Het is zo mooi en vloeiend geschreven dat je, voor je het weet, weer 30 paginas hebt verslonden. Het verhaal is slim aan elkaar geregen en vloeit moeiteloos over van het ene onderwerp naar het andere.’ – Kees de Boon, deboon.blogspot.com

‘Ik hoop dat nog veel meer mensen dit boek gaan lezen, ook als ze niet tuinieren in potten of bakken.’ – Bart Moeyaert