De vijf

Vier jonge meiden leven zich uit op het gebied van seks en geweld in de traditie van de grote Libertijnse roman maar gaandeweg wordt duidelijk dat ze door iets groters gestuurd worden.
Vier tienermeisjes delen een duivelse drift naar seks en geweld. Na een bruut bezoek aan de havenstad Hamburg verplaatsen ze hun uitspattingen naar een kunstwerk, een ondergronds bontgekleurd ‘darmstelsel’. In de verlaten tunnels kunnen de meiden zich pas echt uitleven en verpulveren ze niet alleen de grenzen van de heersende moraal, maar ook die van de taal. De vraag die boven hun avonturen blijft hangen: wat dríjft de meiden? Of beter: wíé drijft de meiden? De lezer construeert mee en wordt hoe dan ook meegezogen in een gitzwarte, verslavende vertelling. De vijf staat in de traditie van de grote libertijnse roman, waarin van oudsher de grenzen van ‘het toelaatbare’ worden onderzocht.
Lees meer
13,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789025473006

A.H.J. Dautzenberg

A.H.J. Dautzenberg

A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) debuteerde in 2010 met de verhalenbundel 'Vogels met zwarte poten kun je niet vreten'. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de Nederlandse letteren. Dautzenberg schrijft romans, verhalen, essays, gedichten en toneel. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij werd door NRC Handelsblad uitgeroepen tot een van de belangrijke nieuwkomers van de afgelopen jaren. Zijn bloemlezing 'Vuur!' over engagement in de literatuur is een verzameling hemelbestormende schrijvers en bezielde boeken. Hij won voor de armoedeglossy 'Quiet 500' in 2016 de Impact Award. In 2018 verscheen ter ere van zijn vijftigste verjaardag de bundel 'Vijftig verhalen', een verzameling van zijn beste verhalen aangevuld met niet eerder gepubliceerd werk. Daarna volgden de romans 'Geestman', 'Ogentroost' en 'De vijf'.

Meer boeken van deze auteur
Geverifieerd door MonsterInsights